O rachetă lansată din Yemen, interceptată în Arabia Saudită

O rachetă balistică lansată din Yemen a fost interceptată în cursul nopții de luni spre marți în Arabia Saudită, a anunțat coaliția arabă condusă de Riad care sprijină militar autoritățile yemenite împotriva rebelilor șiiți, transmite AFP.

01 iun. 2016, 02:53
O rachetă lansată din Yemen, interceptată în Arabia Saudită

Potrivit coaliției, a fost a doua rachetă lansată din Yemen de la începerea negocierilor de pace în Kuwait între rebelii houthi și guvernul președintelui yemenit Abd Rabbuh Mansur Hadi, după primul tir pe 9 mai.

Lansarea de rachete, atribuită rebelilor houthi aliați ai militarilor yemeniți rămași fideli fostului președinte demis Ali Abdullah Saleh, are ca scop „ruperea armistițiului” instaurat pe 11 aprilie în Yemen și „sabotarea eforturilor depuse de comunitatea internațională pentru a obține rezultate în negocierile de pace”, a afirmat coaliția într-un comunicat.

Aceasta a avertizat în legătură cu tirurile repetate și a subliniat că ar putea să își reconsidere politica de „reținere pentru a apăra teritoriul saudit”.

Coaliția a precizat că a interceptat racheta și a distrus ulterior rampa de lansare de unde a fost trasă de pe teritoriul yemenit.

„Din timp în timp, armistițiul este încălcat, însă trebuie să ne concentrăm asupra eforturilor de a căuta o soluție politică la criza yemenită”, a declarat marți seară ministrul saudit de externe, Adel Al-Jubair, la încheierea unui summit al Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG), desfășurat la Riad.

„Trebuie să sprijinim o soluționare pașnică și susținem negocierile din Kuwait”, a mai spus diplomatul saudit.