O reţea de FURT de DATE BANCARE care acţiona pe TREI continente a fost dezmembrată

O puternică reţea bulgară de fraudă cu carduri bancare, care acţiona pe trei continente, a fost dezmembrată în cadrul unei operaţiuni internaţionale coordonate de Europol, a anunţat sâmbătă Agenţia bulgară de securitate naţională DANS.

RomaniaTV.net
22 feb. 2014, 12:26
O reţea de FURT de DATE BANCARE care acţiona pe TREI continente a fost dezmembrată

Din octombrie 2013 au fost arestate 25 de persoane10 în Bulgaria, 14 în Spania şi una în Ungaria, în cadrul operaţiunii conduse de Europol şi Eurojust, agenţiile europene de poliţie şi justiţie. Şeful grupului infracţional a fost prins în Bulgaria, în februarie.

Ancheta a început în septembrie 2012, după ce la Madrid s-a descoperit un dispozitiv „skimming” la bancomate, care înregistra datele de pe cardurile bancare utilizate. Anchetatorii l-au identificat ulterior pe şeful grupului de infractori şi două site-uri de citire a cardurilor, la Sofia şi Plovdiv.

În Europa, reţeaua a acţionat în Germania, Franţa, Italia, Austria şi Marea Britanie, ajungând şi în Statele Unite şi şase ţări din America Latină, precum şi în Asia (Vietnam, Malayezia şi China). În Spania grupul a sustras peste un milion de euro şi ancheta urmează să stabilească sumele deturnate în celelalte ţări, a anunţat Dans într-un comunicat.