O româncă din Vaslui, primă doamnă în Europa. Ce spun părinţii despre Marcela Topor şi şeful Guvernului catalan

O vasluiancă este, de câteva zile, pe prima pagină a ziarelor din Spania. Marcela Topor, jurnalist de profesie, a devenit prima doamnă a Cataloniei, după ce soţul ei a fost ales în fruntea Guvernului provinciei. Acum mai mulţi ani, cei doi au făcut nuntă mare în Moldova şi vin de fiecare dată cu drag la Vaslui, soţul ei fiind îndrăgostit de sarmale şi mămăligă.

14 ian. 2016, 17:36
O româncă din Vaslui, primă doamnă în Europa. Ce spun părinţii despre Marcela Topor şi şeful Guvernului catalan

Acum câteva zile, vasluianca Marcela Topor a devenit printre cele mai importante femei din Spania. Soţul ei a fost ales în fruntea guvernului catalan, iar ea a devenit prima doamnă. Părinţii Marcelei vorbesc cu emoţie despre fata lor.

„Am căutat s-o sunăm, s-o felicităm, dar n-am reuşit… aşa prin mesaje”, a marturisit mama Marcelei.

Marcela şi Carles sunt căsătoriţi de mai mulţi ani. Cununia civilă au făcut-o în Spania, iar nunta cu toată familia s-a ţinut la Iaşi.

„Ne-a cerut mâna, dar a fost la bloc, a fost şi la ţară. E un om foarte cumsecade, popular”, a spus tatăl Marcelei.

Deşi este unul dintre cei mai importanţi politicieni ai Cataloniei, Carles Puigdemont adoră să vină la Vaslui, la părinţii Marcelei.

„Se ducea la bucătărie, făcea mâncare, supa lor de peşte, care e renumită la ei… îi plăcea aşa, el când face mâncare se relaxează”, a mai spus mama româncei.

Marcela şi Carles au împreună două fetiţe, de 7 şi 9 ani, şi vizitează România în fiecare vară.