O româncă a fost desemnată STUDENTA ANULUI la o facultate din Germania

Teodora Roxana Petrișor a fost desemnată cea mai bună studentă a anului 2016 la Facultatea de Informatică a Universităţii Tehnice din Koln. Aceasta a încheiat anul cu media 1.02, 1 fiind media maximă.

03 nov. 2016, 11:19

Teodora Roxana Petrișor are 25 de ani şi este din Cluj-Napoca. În urmă cu patru ani a ajuns în Germania prin intermediul programului Erasmus. Românca a studiat informatica la Universitatea Tehnică din Koln, potrivit miscareaderezistenta.ro.

Recent, în cadrul festivității de absolvire a Universităţii Tehnice din Koln au fost premiați cei mai buni studenți ai anului 2016. Cea mai bună studentă a anului 2016 la facultatea de informatică a fost desemnată românca Teodora Roxana Petrișor, care a încheiat anul cu media de 1.02 (1 fiind maximum). Aceasta a primit şi un premiu de 500 de euro.

Şansele ca Teodora să revină în țară după absolvire sunt însă minime. Românca a fost angajată la Universitatea Tehnică din Koln în calitate de asistent universitar și cercetător. În paralel, tânăra urmează cursurile de master ale Universității, specializarea Softwareingineering.