O româncă, medic anestezist în Franţa, s-a sinucis la spital. Avea 37 de ani

Românca a decedat duminică, după ce şi-a administrat o doză de produse mortale intravenos, în spitalul în care lucra, în Châteauroux.

RomaniaTV.net
19 mart. 2014, 08:29
O româncă, medic anestezist în Franţa, s-a sinucis la spital. Avea 37 de ani

Un medic român s-a sinucis duminică dimineaţa după o gardă epuizantă. Colegii săi sunt devastaţi de moartea ei şi acuză Ministerul Sănătăţii şi direcţiunea Spitalului din Châteauroux din cauza condiţiilor grele de muncă în acre îşi desfăşoară activitatea. „Suntem o mică familie aici. Petrecem atâtea ore împreună. Uneori stam aici mai mult decât acasă. Colega noastră care s-a sinucis tocmai terminase o săptămână de 78 de ore”.

Ei sunt furioşi pe declaraţiile ministrului francez al Sănătăţii, Marisol Touraine, cu privire la acest caz. „Nu poate fi lăsată să spună că nu din cauza activităţii sale la spital s-a întâmplat acest lucru şi că era pur şi simplu o femeie din România căreia i se făcuse dor de ţară! Ea se numea Simona şi era ca şi noi, de origine străină, dar ca şi noi, epuizată şi obosită”, scrie La Nouvelle Republique

Ministrul „ştie că ea tocmai terminase o săptămână de 78 de ore de muncă? Ştie că ne lipseau, înainte de această dramă, doi anestezişti? Ştie că suntem cu toţii extenuaţi? Exercităm o profesie dificilă şi exigentă. Simona era o profesionistă excelentă. Se dedica muncii, în detrimentul soţului şi fiului ei de şase ani”, au declarat colegii româncei.

Simona, în vârstă de 37 de ani, avea un băieţel de şase ani şi un soţ care urma să înceapă luni o formare pentru a lucra pe ambulanţă.