O şcoală din Vaslui a început programul „Masă caldă în şcoli” cu o întârziere de şapte luni, iar alta abia a început licitaţia

O şcoală cu peste 400 de elevi din judeţul Vaslui a început programul ”Masă caldă în şcoli”, prin care copiii primesc un sandviş şi un măr, cu o întârziere de şapte luni, autorităţile locale urmând să cheltuiască doar 80.000 de lei din cei peste 400.000 alocaţi de la bugetul de stat pentru programul pilot. Cea de-a doua şcoală din judeţ inclusă în acest program nu a finalizat nici acum licitaţia.

13 apr. 2017, 16:00
O şcoală din Vaslui a început programul „Masă caldă în şcoli” cu o întârziere de şapte luni, iar alta abia a început licitaţia

Primăria Băceşti a început, cu o întârziere de şapte luni, programul „Masă caldă în şcoli”, care ar fi trebuit să fie pus în aplicare din septembrie anul trecut.

Deşi cei 443 de elevi şi preşcolari ai unităţii de învăţământ din Băceşti ar fi trebuit să primească o masă caldă în valoare de până la 7 lei pe zi, aşa cum prevede programul pilot, copiilor li se dau un sandviş şi un măr, în sumă de doar 3,2 lei pe zi.

„Sincer, ne pare rău că, în urma licitaţiei, nu a rezultat o sumă mai mare pentru că, desigur, ar fi însemnat şi o masă mai bogată. Însă, una peste alta, ne bucurăm că, totuşi, s-a reuşit demararea programului, chiar dacă pentru o perioadă de doar două luni de şcoală. De asemenea, este îmbucurător că elevii şi preşcolarii au început să vină în număr mai mare la şcoală sau grădiniţă, prezenţa la cursuri fiind una foarte bună”, a declarat, joi, pentru News.ro primarul comunei Băceşti, Horaţiu Cărăuşu.

Primarul a precizat că această întârziere a fost determinată de faptul că normele metodologice de punere în aplicare a actului normativ al programului pilot au fost emise abia în luna ianuarie.

Primăria Băceşti va cheltui doar 80.000 de lei din cei peste 400.000 alocaţi de la bugetul de stat pentru acest program, diferenţa de bani urmând să fie returnată.

Cea de-a doua şcoală din judeţul Vaslui inclusă în acest program este cea din localitatea Bogdăniţa, unde învaţă peste 300 de elevi. La această unitate de învăţământ licitaţia nu a fost încă finalizată.

În octombrie 2016, purtătorul de cuvânt de atunci al Guvernului Cioloş, Liviu Iolu, anunţa că suma necesară implementării programului-pilot „Masa caldă în şcoli” este de aproximativ 34 milioane lei, cu finanţare de la bugetul de stat, fiecare copil urmând să primească o masă caldă în valoare de 7 lei pe zi, el precizând că în program intră elevii şi preşcolarii din 50 de şcoli din învăţământul preuniversitar de stat.

Citeşte şi Copiii de la o şcoală specială din Capitală ar fi avut acces la imagini nerecomandate minorilor