O siriancă de 7 ani i-a trimis lui Donald Trump o scrisoare deschisă: „Voi urmări ce vei face pentru copiii din Siria”

Bana Alabed este o siriancă de 7 ani care trăieşte în Alep. Fetiţa s-a făcut cunoscută în lumea-ntreagă când a transmis mesaje pe Twitter din Alepul asediat de jihadişti. Bana i-a trimis o scrisoare deschisă noului preşedinte al SUA, Donald Trump, înainte de învestirea sa în funcţie .

25 ian. 2017, 08:29

„Trebuie să faci ceva pentru copiii din Siria, pentru că şi ei sunt la fel ca şi copiii tăi şi merită să se bucure de pace, ca şi tine”, i-a scris micuţa Bana Alabed noului preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump.

Bana şi familia ei au scăpat din Alepul asediat de jihadişti, în timpul evacuărilor în masă şi se află acum în Turcia. Contul ei de Twitter a devenit cunoscut în lumea întreagă după ce a transmis mesaje din Alepul asediat, informează bbc.com. 

Citeşte şi Trump limitează accesul imigranţilor în SUA: „Este o zi mare pentru securitatea naţională. Vom construi un zid

Mama Banei, Fatemah, a trimis textul scrisorii fiicei ei către Donald Trump postului de televiziune BBC. Mama fetiţei spune că Bana i-a scris lui Trump cu câteva zile înainte de ceremonia de Inaugurare a noului preşedinte al Statelor Unite, pentru că „ea îl văzuse de pe Donald trump de mai multe ori la televizor”.

Scrisoarea Banei Alabed către preşedintele Donald Trump

„Dragă Domnule Trump,

Numele meu este Bana Alabed şi sunt o siriancă în vârstă de 7 ani, din Alep. Am trăit în Siria până de curând şi am părăsit Alepul asediat în decembrie, anul trecut. Sunt unul dintre copiii care au suferit din cauza războiului din Siria.

Dar acum, mă bucur de pace în noua mea casă din Turcia. În Alep, mergeam la şcoală, dar aceasta a fost distrusă în bombardamente. Unii dintre prietenii mei au murit. Îmi pare rău de ei şi mi-aş dori ca ei să mai fie alături de mine şi să ne jucăm împreună. În Alep nu mai poţi să te joci, este un oraş al morţii.

Acum, în Turcia, pot să mă bucur din nou. Pot să merg la şcoală, chiar dacă nu am început cursurile încă. De aceea este pacea foarte importantă pentru fiecare dintre noi, inclusiv pentru tine.

Milioane de copii din toată Siria nu se bucură de o situaţia bună ca a mea, deocamdată şi suferă. Ei suferă din cauza oamenilor mari.

Citeşte şi Suedia: Un politician a sugerat că Donald Trump ar trebui să fie împuşcat

Ştiu că vei fi preşedintele Americii, aşa că te rog, dacă poţi, salvează-i pe copiii şi pe ceilalţi oameni din Siria. Ar trebui să faci ceva pentru copiii din Siria, pentru că şi ei sunt la fel ca şi copiii tăi şi merită şi ei să trăiască în pace, ca şi tine.

Dacă îmi promiţi că vei face ceva şi pentru copiii din Siria, sunt deja noul tău prieten (pe reţeua de socializare, n.r.). Voi urmări ceea ce vei face pentru copiii din Siria.”

Bana şi familia se află acum în Turcia şi sunt susţinători ai opoziţiei siriene, însă poziţia noului preşedinte al SUA, Donald Trump, faţă de Siria nu este clară deocamdată. Pe de altă parte, Trump a afirmat în mod repetat că este interest de o relaţie solidă cu Rusia şi cu preşedintele acestei ţări, Vladimir Pution, însă acesta îl susţine pe liderul de la Damasc, preşedintele Assad.

Citeşte şi Primele atacuri ordonate de noul preşedinte al SUA, Donald Trump, împotriva jihadiştilor

Scrisoarea Banei care îi cere ajutorul lui  Donald Trump a apărut în contextul în care Iranul, Rusia şi Turcia au angajat negocieri de pace şi o încetare a focului, dacr fără un acord al guvernului de la Damasc sau al forţelor rebele nu este clar cât va dura pacea.