O supravieţuitoare care a scăpat de jihadişti face mărturisiri şocante: Eram violată în fiecare zi. Am vrut să mă sinucid

O adolescentă din comunitatea Yazidi a reuşit să scape din mâinile jihadiştilor Statului Islamic care o violau în fiecare zi. Tânăra a povestit că, la un moment dat, a vrut să se sinucidă.

28 iul. 2017, 09:02
O supravieţuitoare care a scăpat de jihadişti face mărturisiri şocante: Eram violată în fiecare zi. Am vrut să mă sinucid

Tânăra care se prezintă sub numele „Ekhlas” a povestit pentru BBC că avea 14 ani când a fost capturată de jihadişti, în 2014. Ca ea, mii de fete şi femei Yazidi au fost răpite de jihadişti în nordul Irakului de către organizaţia teroristă.

Eklas a fost luată de un luptător jihadist. „Am fost violată zi de zi, timp de 6 luni. Am încercat să mă sinucid (…) M-a luat dintr-un grup de 150 de femei. Era atât de urât, ca un animal şi avea părul lung. Mirosea atât de urât şi eram atât de speriată încât nu eram în stare să mă uit la el”, a povestit Ekhlas, informează bbc.com.

Citeşte şi Statul Islamic a fost alungat pe jumătate din bastionul jihadiştilor din Raqqa

După şase luni, ea a scăpat de jihadist, când acesta se dusese să lupte. A reuşit să ajungă într-o tabără de refugiaţi unde a primit adăpost şi hrană.

Ekhlas trăieşte acum în Germania. Merge la şcoală şi spune că ar vrea să devină avocat.