O tânără a fost concediată pentru că nu purta sutien la serviciu. Tânăra se aştepta la o primă

O tânără de 25 de ani din Alberta, Canada, a fost dată afară de patron din clubul în care lucra ca ospătăriță pentru că nu a purtat sutien la serviciu. Christine Schell îl acuză pe angajator de discriminare.

13 sept. 2018, 08:54
O tânără a fost concediată pentru că nu purta sutien la serviciu. Tânăra se aştepta la o primă

Tânăra a făcut o plângere împotriva fostului șef pentru încălcarea drepturilor omului, după ce i s-a spus că trebuie să poarte un sutien pentru a mai putea servi la terasa clubului. Dar canadianca susține că a încetat să mai poarte sutiene în urmă cu doi ani, pentru că le-a găsit „oribile”.

Christine era angajată doar de câteva săptămâni când au început să apară plângerile. Clienții – membri VIP care consumă și alcool – s-au declarat nemulțumiți de ținuta angajatei. Confruntată cu directorul general al clubului de golf, i s-a spus că regula era ca să o protejeze de membri.

Și cum nu a acceptat să poarte această piesă vestimentară în tim ce-și servește clienții, femeia a fost concediată. La scurt timp, Christine Schell i-a intentat proces angajatorului, iar acum așteaptă o decizie din partea judecătorilor.

Christine Schell susține că tocmai pentru că nu există o regulă similară pentru bărbați, este o chestiune legată de drepturile omului. „Este doar o chestiune bazată pe sex și de aceea e o problemă legată de drepturile omului. Și bărbații au sfârcuri și nu sunt obligați să poarte sutine”, a spus femeia, citată de dailymail.co.uk.