O tânără din Iaşi, „răpită pe Facebook”. A dispărut de acasă de 14 zile după ce a stat pe internet

O adolescentă de 16 ani a dispărut de acasă, fiind dată în urmărire naţională. În cele din urmă, după aproape două săptămâni, tânăra a fost găsită la Braşov, în casa unui iubit cunoscut pe Facebook.

30 oct. 2014, 07:13
O tânără din Iaşi, „răpită pe Facebook”. A dispărut de acasă de 14 zile după ce a stat pe internet

Familia din localitatea Cotnari, Iaşi, şi-a căutat fiica timp de două săptămâni, iar până adolescenta a fost găsită de poliţişti în Braşov, la un tânăr cu care se împrietenise pe reţeaua de socializare Facebook.

Citeşte şi TRIUNGHI AMOROS în IAŞI. Un bărbat are două neveste şi 14 copii. Femeile sunt surori FOTO

Astfel, între cei doi tineri s-a înfiripat o relaţie de comunicare online, apoi, în urma mai multor discuţii, ea a hotărât să fugă de acasă, la noul ei iubit din Braşov. Părinţii au căutat-o disperaţi, apoi au apelat la poliţişti, care au dat-o în urmărire naţională. În cele din urmă, au descoperit-o şi au încercat să o convingă să se întoarcă acasă.

Citeşte şi O adolescentă de 17 ani, mama unui copil, ÎNJUNGHIATĂ de FOSTUL IUBIT

În ziua de 28 octombrie, poliţiştii Postului Cotnari au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia găsirii minorilor dispăruţi. Astfel, a fost clari­ficată situaţia unei minore în vârstă de 16 ani, urmărită naţional, întrucât a plecat de la domiciliu de pe data de 16 octombrie şi nu a mai revenit. Poliţiştii au stabilit că minora se află pe raza municipiului Braşov, la locuinţa unui prieten pe care l-a cunoscut prin intermediul unei reţele de socializare. Poliţiştii bra­şo­veni, în urma colaborării cu cei ieşeni, au identificat-o pe minora în cauză la lo­cuinţa unui tânăr în vârstă de 20 de ani, aceasta fiind condusă la sediul Poliţiei. Au fost informaţi părinţii minorei, care s-au deplasat la Poliţia municipiului Bra­şov pentru a o prelua„, a declarat Anca Vîjiac, pur­tător de cuvânt al Poliţiei.