O turistă din Australia, accidentată la munte, în Sinaia. Salvamontiştii au intervenit de urgenţă

Salvamontiştii şi pompierii SMURD au intervenit, luni, pentru recuperarea unei turiste din Australia care s-a împiedicat şi a căzut în apropiere de Cota 1400 din Sinaia. Aceasta nu a mai putut înainta din cauza rănilor suferite la picior.

10 iul. 2017, 14:11
O turistă din Australia, accidentată la munte, în Sinaia. Salvamontiştii au intervenit de urgenţă

Şeful echipei Salvamont Sinaia, Nae Cojanu, a declarat pentru MEDIAFAX, că salvamontiştii intervin, în urma unui apel primit pe 112 pentru recuperarea unei turiste din Australia, în vârstă de 68 de ani, care s-a rănit la picior şi nu mai poate înainta, incidentul având loc între Cota 1400 şi Cota 2000.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a precizat că turista s-a împiedicat, a căzut şi s-a lovit.

„S-a lovit la picior şi nu mai poate înainta. Turista este preluată de Salvamont şi va fi adusă la Cota 1400 unde este echipajul SMURD şi va fi asistată medical”, a declarat Vasiloae.

Din primele date, se pare că turista a suferit o fractură la piciorul drept, iar salvamontiştii o vor duce la Spitalul din Azuga, la Ortopedie. Turista se afla cu soţul său, în drumeţie, alături de un grup de români.

Citeşte şi Turistă străină accidentată în Munţii Făgăraş. 15 salvamontişti, operaţiune de salvare