O VACĂ a evadat în drumul spre abator. Bovina s-a instalat pe o insulă şi atacă pe oricine pune piciorul pe „proprietatea” ei

O vacă trăieşte singură pe o insulă din Polonia şi atacă pe oricine se apropie de ea după ce a reuşit să evadeze înainte de a fi dusă la abator, relatează The Independent şi Metro în acest weekend.

19 feb. 2018, 11:36
O VACĂ a evadat în drumul spre abator. Bovina s-a instalat pe o insulă şi atacă pe oricine pune piciorul pe „proprietatea” ei

Animalul a reuşit să scape luna trecută după ce a refuzat să intre într-un camion care urma să o transporte la un abator. Ea a dărâmat un gard de metal şi a luat-o la goană către lacul Nysa din sudul Poloniei.

Vaca a intrat în apă şi a înotat până la o insulă din mijlocul lacului, iar în prezent luptă să-şi câştige dreptul la viaţă.

Proprietarul său, identificat pe numele Lukasz, a încercat timp de o săptămână să o prindă pentru a o duce înapoi la fermă, însă s-a ales cu o mână ruptă şi cu vânătăi, potrivit emisiunii Wiadomosci de la televiziunea poloneză. El s-a lăsat păgubaş şi s-a asigurat în schimb că animalul are hrană suficientă pentru a supravieţui, informează Agerpres.

Când pompierii au folosit o barcă pentru a prinde animalul, acesta a înotat circa 50 de metri pe o peninsulă din apropiere. Pawel Gotowski, comandant adjunct al brigăzii de pompieri din Nysa a declarat că animalul era sănătos, dar foarte speriat, ceea îngreuna munca pompierilor.

Un veterinar chemat să adoarmă animalul l-a informat pe Lukasz că a rămas fără tranchilizante şi că ar avea nevoie de câteva zile pentru a face rost de un nou set.

În ciuda faptului că fermierul lua în considerare varianta de a împuşca animalul, un politician din Nysa, Czeslaw Bilobran, a declarat că vaca va fi lăsată să trăiască în pace, potrivit Agerpres.

Pawel Kukiz, politician şi fost cântăreţ, a publicat miercuri pe Facebook un apel pentru salvarea vieţii animalului oferindu-se să plătească pentru ca ”vaca eroină” să fie salvată de la moarte.

Citeşte şi Vacă chinuită. Animalul a fost transportat prin Buzău în portbagajul unei Dacii FOTO

”Ea a scăpat în mod eroic şi s-a infiltrat pe insula din mijlocul lacului, loc în care se află şi astăzi”, a spus Kukiz, citat de publicaţia poloneză Wprost. ”Ea nu s-a predat în faţa pompierilor care au vrut să o transporte cu barca şi este încă pe câmpul de bătălie. Nu sunt vegetarian, însă tăria de caracter a acestei vaci şi voinţa sa de a lupta pentru supravieţuire sunt de nepreţuit. De aceea, am hotărât să fac orice pentru ca vaca să fie dusă într-un loc sigur şi, în a doua etapă, ca recompensă pentru atitudinea ei, să îi garantez o ‘pensionare’ pe termen lung şi moarte din cauze naturale”, a precizat Kukiz.

O altă vacă, pe nume Hermien, a devenit o veritabilă pe reţelele de socializare din Olanda, dar şi pe plan internaţional după ce a reuşit să evadeze în timp ce era transportată spre abator şi s-a ascuns într-o pădure pentru a scăpa de destinul ce îi era rezervat. După două luni a fost în cele din urmă capturată la începutul lunii februarie şi va avea parte de o viaţă liniştită într-un refugiu pentru bovine din nordul ţării. „Hermien a ajuns în sfârşit acasă, după un drum lung, solitar şi stresant către libertate”, au scris administratorii acelui adăpost pentru animale pe site-ul lor de internet. Ei au salutat totodată curajul vacii Hermien, care „s-a luptat pentru viaţa ei” şi care a reuşit în cele din urmă să obţină un „bilet de aur” care îi asigură un sfârşit liniştit al vieţii sale, informează Agerpres.

Povestea vacii Hermien, care s-a ascuns în pădure pentru a scăpa de destinul ce îi era rezervat, a emoţionat o ţară întreagă. Olandezii au decis să o salveze, după ce animalul a reuşit să evadeze în timp ce era transportat spre abator, în luna decembrie.

Un val de compasiune s-a declanşat pe reţelele de socializare, iar un partid politic a lansat o campanie de finanţare participativă, ce a permis strângerea unei sume de 50.000 de euro, suficient de mare pentru a cumpăra animalul de la proprietarul ei şi pentru a-i permite să îşi continue viaţa într-un refugiu pentru bovine. Chiar şi familia regală olandeză şi-a exprimat sprijinul faţă de cauza ei. „Trebuie să o salvăm pe vaca Hermien” şi „să o cumpărăm împreună pentru a-i oferi libertatea”, a scris pe Twitter Pieter van Vollenhoeven, ginerele fostei regine Beatrix.