O „vestă galbenă” şi-a pierdut un ochi în timpul protestelor

Un manifestant de 27 ani, originair din Quimperlé, din Bretania, a fost grav rănită la ochi în timpul manifestaţiilor "Vestelor Galbene", sâmbătă, la  Rennes, în Vestul Franţei, a informat. luni, prefectura locală.

21 ian. 2019, 12:42
O „vestă galbenă” şi-a pierdut un ochi în timpul protestelor

Autorităţile franceze analizează circumstanţele în care s-a produs accidentul, a informat directorul de cabinet. Procurorii anchetează incidentul care se află acum în atenţia Parchetului.

Într-o înregistrare video postată pe Facebook duminică, Marie-Laure Leroy, o profesoară din regiunea Quimperlé, care s-a prezentat ca fiind mama elevului rănit, a declarat că fiul ei a suferit o „operaţie la ochi ce a durat trei ori şi care, din nefericire, nu i-a salvat ochiul, în ciuda tuturor eforturilor făcute de medici. 

Fiul profesoarei a fost rănit la un ochi  de un un „flash-ball” (dispozitiv folosit de brigada anticriminalitatela o distanţă de aproximativ 4 metri, în timp ce se forma un cordon de securitate în jurul unui rănit ridicat de pompieri, potrivit Belga.

Opt persoane au fost rănite în timpul manifestaţiilor „Vestelor Galbene”

„Zbirii dumneavoastră, domnule Macron, îi mutilează pe copiii noştri. Aceşti tineri – subliniez, nu prezintă niciun pericol. Niciunul dintre ei nu avea faţa acoperită. Erau cu toţii dezarmaţi”, a mai spus mama adolescentului rănit.

În timpul manifestaţiilor, şase poliţişti şi doi jandarmi au fost răniţi, între care unul dintre ei s-a ales cu timpanul spart, a mai informat poliţia.