Oamenii de ştiinţă caută soluţii pentru prezervarea biodiversităţii în Caraibe

Prezervarea biodiversității fără a frâna dezvoltarea economică și turismul, în special în Caraibe, va fi una dintre prioritățile celei de-a șasea ediții a Conferinței Ornitologice a Americii de Nord (North American Ornithological Conference, NAOC), care, pentru prima dată, vizează continentul american în întregime, relatează EFE.

16 aug. 2016, 05:41
Oamenii de ştiinţă caută soluţii pentru prezervarea biodiversităţii în Caraibe

Conferința, care se va desfășura între 16 și 20 august, va reuni la Washington peste 2.000 de experți, a explicat, pentru agenția spaniolă de presă, Pete Marra, director al Smithsonian Migratory Bird Center.

Potrivit acestuia, în Caraibe și, în special, în țări ca Mexic, Belize sau Nicaragua plajele sunt exploatate de turismul în masă.

Ecoturismul nu a fost atât de valorificat în Caraibe ca în alte arii din America de Sud, a spus directorul.

Un turism care respectă mediul înconjurător prezintă beneficii și pe termen lung, pentru că promovează atitudini de prezervare a mediului.

„Păsările reduc impactul insectelor asupra arborilor, iar arborii sunt importanți pentru reducerea efectelor schimbărilor climatice”, a precizat Pete Marra.

„Există numeroase motive pentru care ne revine răspunderea de a menține integritatea mediului înconjurător. Dar dacă ar trebui să aleg numai unul, aș spune că trebuie să o facem pentru propria noastră supraviețuire”, a adăugat directorul Smithsonian Migratory Bird Center.

Citeşte şi Viaţa pe Pământ aproape că a mai dispărut o dată, acum 260 de milioane de ani. Ne aşteaptă a 6-a extincţie