OANA NICULESCU MIZIL, condamnată la 3 ANI DE ÎNCHISOARE cu suspendare

Oana Niculescu Mizil, iubita lui Marian Vanghelie, a fost condamnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzată de conflict de interese, transmite România TV. Decizia magistraţilor ICCJ nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel în 10 zile de la pronunţare.

07 oct. 2014, 07:13
OANA NICULESCU MIZIL, condamnată la 3 ANI DE ÎNCHISOARE cu suspendare

Potrivit deciziei instanţei, Oana Niculescu Mizil are mai multe interdicţii: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie publică implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnată, pe o durată de 10 ani.

De asemenea, magistraţii i-au impus un termen de supraveghere pe o durată de 6 ani, perioadă în care are mai multe obligaţii: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti; să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeste 8 zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă.

Oana Niculescu Mizil a mai fost obligată să plătească suma de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil a fost trimisă, în 2013, în judecată pentru conflict de interese, fiind acuzată de ANI că, din mai 2009 până în septembrie 2011, şi-a angajat mama la biroul său parlamentar, aceasta obţinând venituri de peste 65.000 de lei. Dosarul a fost judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Oana Niculescu Mizil Ştefănescu a solicitat încadrarea în muncă a mamei sale, în cadrul biroului ei parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă prin care, în perioada mai 2009 – septembrie 2011, aceasta a realizat foloase materiale în cuantum de 65.697 de lei.

Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil a fost reclamată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) la Parchetul instanţei supreme, pentru conflict de interese.

Oana Niculescu Mizil, în conflict de interese: Şi-a angajat mama la biroul parlamentar

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit, în septembrie 2011, faptul că „Oana Niculescu-Mizil Ştefănescu Tohme, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea mamei sale, Lidia Niculescu Mizil Ştefănescu, începând cu data de 29 aprilie 2009, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti, încălcând, astfel, prevederile Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”.

În 19 septembrie 2011, deputatul PSD Oana Niculescu Mizil preciza, într-un comunicat, că mama ei nu este funcţionar public, ci are statut de personal contractual, menţionând că raporturile biroului de parlamentar cu aceasta au încetat în cursul zilei respective.

Oana Mizil pune capăt zvonurilor: Nu s-a despărţit de Marian Vanghelie. Vezi dovada FOTO

În 7 octombrie 2011, Oana Mizil a înregistrat la Secţia de contencios administrativ acţiunea sa de anulare a actului constatator al ANI, acţiune ce a fost respinsă în 20 iunie 2012. Deputata a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Oana Niculescu Mizil este deputat PSD de Bucureşti şi se află la al doilea mandat în Parlamentul României.