Mai multe oase umane au fost găsite în curtea unei familii din Arad. Poliţiştii fac cercetări

Mai multe oase de copii şi adulţi, inclusiv cranii, au fost descoperite, miercuri după-amiază, în curtea unei case din satul arădean Mailat, în timpul unor săpături, poliţiştii făcând cercetări la faţa locului. Medicii legişti ridică osemintele şi urmează să stabilească vechimea acestora, localnicii afirmând că ar putea fi din Al Doilea Război Mondial sau din timpul unei epidemii care a afectat satul acum aproximativ 400 de ani.

22 mart. 2017, 13:33

O familie din satul Mailat care a cumpărat o casă veche şi a început lucrările de renovare a descoperit în pământ, miercuri, în timp ce săpa pentru realizarea unui bazin septic, zeci de oase, între care cranii de copii şi adulţi.

Oamenii au sunat la 112, iar criminaliştii s-au deplasat la faţa locului şi au cerut oprirea săpăturilor.

„Poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că în timp ce se efectuau săpături în curtea unui imobil in localitatea Mailat, au fost descoperite mai multe oseminte umane la aproximativ 1,5 metri adâncime. Poliţiştii continuă cercetările, în cauză fiind solicitat şi Serviciul Judeţean de Medicină Legală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Lorena Radu, potrivit News.ro.

„Au venit poliţiştii şi au spus să oprim lucrările până vin să ridice scheletele medicii legişti. Nu am mai auzit în sat să fie descoperite oase, se vede că sunt şi copii şi adulţi, dar nu putem şti ce vechime au”, a spus proprietara casei, Gizela Cordovan.

Unul dintre muncitorii care a adus la suprafaţă o parte din rămăşiţele umane spune că mai există cranii îngropate, dar că poliţiştii le-au interzis să mai sape până la finalizarea anchetei.

„Am găsit oasele la o adâncime de aproximativ un metru şi jumătate. Se mai văd urmele unui zid din cărămidă, ar fi putut fi aici o pivniţă cândva. E ca şi cum au murit în pivniţă sau aici au fost puse cadavrele”, a spus bărbatul.

Localnicii afirmă că satul ar putea avea gropi comune fie din Al Doilea Război Mondial, fie din timpul unei epidemii înregistrate în urmă cu aproximativ 400 de ani.

„După cum mi-au spus şi mie bătrânii satului, pe la 1600 a fost o epidemie care a ucis aproape toţi oamenii. Cei care au supravieţuit au fost mutaţi şi satul n-a mai fost locuit mai bine de o sută de ani. Abia pe la 1800 a început repopularea zonei”, a spus Gizela Cordovan.

Medicii legişti urmează să efectueze o expertiză pentru a stabili vechimea rămăşiţelor umane.