Obama ia atitudine în scandalul unor bărbaţi de culoare împuşcaţi de poliţişti: Este o GRAVĂ PROBLEMĂ

Moartea a doi bărbați de culoare săptămâna trecută, împușcați de polițiști filmați în momentul faptelor, simbolizează o "gravă problemă" în societatea americană, a denunțat joi președintele SUA Barack Obama.

07 iul. 2016, 20:19
Obama ia atitudine în scandalul unor bărbaţi de culoare împuşcaţi de poliţişti: Este o GRAVĂ PROBLEMĂ

„A admite că avem o gravă problemă nu contrazice respectul și recunoștința noastră față de marea majoritate a polițiștilor care își pun viața în pericol pentru a ne proteja în fiecare zi”, a scris el într-un comunicat, citat de AFP.

Marți, cu puțin timp înainte de ora unu, Alton Sterling a fost împușcat la Baton Rouge în Louisiana după ce a fost imobilizat și pus la pământ de doi polițiști. Două înregistrări video arătând această intervenție au apărut rapid pe web și au generat indignare la nivel național. În seara următoare, Philando Castilia a fost împușcat cu mai multe gloanțe la Falcon Heights, Minnesota. Ultimele sale clipe de viață au fost filmate de prietena lui, care a postat înregistrarea video pe Facebook Live, văzută de peste 3,5 milioane de ori joi.

Citeşte şi O femeie a transmis pe LIVE Facebook ultimele clipe de viaţă ale prietenului său, împuşcat de poliţişti la un control de rutină

„Ceea ce este clar: aceste împușcături mortale nu sunt incidente izolate”, a adăugat președintele Obama, care are obiceiul de a se exprima în legătură cu astfel de evenimente.

„Sunt provocări mai largi în cadrul sistemului nostru judiciar… disparitate rasială ce apare în sistem an după an și lipsa de încredere care rezultă între forțele de ordine și foarte multe comunități”, a spus el.