Obama îi dă lui Putin trei-patru săptămâni pentru a-şi schimba politica faţă de Ucraina

Preşedintele american Barack Obama a declarat joi că ţările din G7 (Grupul celor şapte state puternic industrializate) vor aştepta să vadă ce va face Vladimir Putin "în următoarele două, trei, patru săptămâni" în criza ucraineană, înainte de a decide eventuale noi sancţiuni.

05 iun. 2014, 17:56
Obama îi dă lui Putin trei-patru săptămâni pentru a-şi schimba politica faţă de Ucraina

Barack Obama a avertizat că, „dacă provocările ruse vor continua, ţările din G7 vor fi gata să impună costuri suplimentare Rusiei”.

„Vladimir Putin are posibilitatea de a reveni în cadrul legii internaţionale”, a declarat Obama, la încheierea summitului G7 de la Bruxelles, potrivit relatării AFP.

Rusia sancţionează zeci de oficiali americani, drept represalii la sancţiunile similare împotriva ei

„Vom vedea ce va face dl. Putin în următoarele două, trei, patru săptămâni”, a adăugat el, în cursul unei conferinţe de presă comune cu premierul britanic David Cameron.

SUA, ca şi Uniunea Europeană, au impus o serie de sancţiuni vizând personalităţi ruse şi ucrainene proruse, de la începutul crizei şi anexarea Crimeii la Rusia. Liderii UE ar putea examina noi sancţiuni cu ocazia summitului european din 26 şi 27 iunie de la Bruxelles. David Cameron, care urmează să se întâlnească joi seara la Paris cu Vladimir Putin, a afirmat că el îl va atenţiona pe preşedintele rus în legătură cu posibile noi sancţiuni dacă nu vor fi progrese în Ucraina.