Obiceiuri bune care te feresc de cancerul la sân

Riscul de apariţie a cancerului la sân poate fi redus cu anumite obiceiuri bune. Află care sunt micile schimbări ale stilului tău de viaţă care pot ţine la distanţă această maladie.

RomaniaTV.net
15 nov. 2012, 12:16
Obiceiuri bune care te feresc de cancerul la sân

Alcool cu moderaţie: Un pahar de vin negru băut o dată la câteva zile sau un pahar de drojdie naturală ar avea efecte cancerigene asupra organismului nostru.

O greutate normală: Obezitatea creşte riscul apariţiei cancerului mamar, astfel că o dietă pentru a avea o greutate potrivită pentru înăţimea ta te poate feri de apariţia acestei boli. De asemenea, este recomandată o dietă săracă în grăsimi, dar bogată în acizi graşi, minerale, vitamine şi antioxidanţi, potrivit Kudika.ro. Nu trebuie să uiţi nici de exerciţiile fizice pentru a te menţine în formă.

Citeşte şi CREAŢIE INEDITĂ: Vieţile femeilor bolnave de cancer ar putea fi salvate de un sutien

Controlul medical periodic: Controlul medical de rutină este cel mai important obicei pe care trebuie să-l faci pentru a te feri de cancerul mamar. Medicul ginecolog, dar şi medicul de familie, are datoria să palpeze sânii pacientei pentru a se asigura că nu există nimic patologic la nivelul glandei mamare.

Sutienele push-up: Sutienele prea mici sau cele push-up, purtate timp îndelungat, pot agresa sânul. Un sutien potrivit şi care nu îţi strânge sânii este recomanda pentru a te feri de cancerul mamar. Dacă obişnuieşti să faci exerciţii fizice este recomandat să foloseşti o bustieră sau un sutien sport pentru a nu-ţi agresa glanda mamară.

Citeşte şi Ce să mănânci ca să te fereşti de cancer