Obiceiuri care-ţi accelerează metabolismul

Deși este adevărat că metabolismul are legătură cu greutatea ta corporală, el influențează nevoile energetice de bază ale organismului, aportul de alimente și lichide. Activitatea fizică pe care o faci contează destul de mult atunci când te urci pe cântar.

27 mart. 2017, 11:23
Obiceiuri care-ţi accelerează metabolismul

Metabolismul este procesul prin care organismul tău transformă atât alimentele cât și lichidele ingerate în energie. Pe întreaga durată a acestui proces destul de complex, caloriile din alimente sunt combinate cu oxigen și astfel se eliberează energia de care organismul are nevoie pentru a funcționa în parameti normali.

Factori de care depinde metabolismul tău

Mărimea și structura corpului tău sunt factori de care depinde metabolismul tău, deoarece persoanele care sunt mai solide sau au o masă musculară crescută consumă mult mai multe calorii chiar și atunci când nu sunt în mișcare.

În general bărbații au mai puțină grăsime corporală și mult mai multă masă musculară decât femeile aflate la aceiași vârstă cu ei, deci astfel ei vor arde mult mai multe calorii decât femeile și mult mai repede.

Trebuie să ții cont și de vârstă. Cu timpul masa musculară tinde să scadă iar grăsimea reprezintă o parte semnificantă din greutatea corporală, în felul acesta reducâdu-se consumul caloric.

Un mic dejun echilibrat înseamă mai multă energie

Cu cât prima ta masă conține mai multe proteine, glucide și substanțe complexe sănătoase, cu atât metabolismul tău va funcționa mai bine. Dacă faci frecvent greșeala de a sări peste micul dejun vei ajunge în situația să te confrunți cu stări de oboseală, dureri de cap, stări de lesin sau alte probleme de sănătate. Un mic dejun sănătos servit la timp este trucul cel mai important care te poate ajuta să îți accelerezi metabolismul!

Exercițiile fizice făcute în mod regulat

Cu cât faci mai multă mișcare cu atât mai mult te vei bucura de sănătate. În cazul în care timpul sau bugetul nu îți permit să mergi la sală optează pentru a face cîteva serii de exerciții acasă, sau pentru a face plimbări lungi prin parc. Chiar și zece minute de mișcare sunt suficiente pentru a-ți pune metabolismul în mișcare și pentru a intensifica arderile.

Fibrele sunt aliatul tău de bază

Datorită faptului că potolesc senzația de foame sunt esențiale în procesul de eliminare a toxinelor.

Apelează la cofeina naturală

Consumul excesiv de cafea îți incetinește buna funcționare a metabolismul și cel mai probabil te va face să te confrunți și cu alte probleme de sănătate precum cele ale sistemului digestiv (gastrită). Consumul de băuturi pe bază de cofeină naturală sunt mai blânde cu sistemul digestiv și mult mai sănătoase.

Nu evita produsele fermentate

Aceste alimente stimulează metabolismul și contribuie la starea de bine, ajută la scăderea nivelului de stres, combat problemele digestive prevenind inflamațiile. Nutriționiștii afirmă că alimentele fermentate îmbunătățesc procesul de digestie și produc enzime care mențin flora intestială în parametri optimi.

Află 5 mituri false despre metabolism AICI