Obiceiuri de prost gust care sunt, de fapt, bune pentru sănătate

Te-ai gândit vreodată că a-ţi roade unghiile, a trage vânturi, a răgâi şi chiar a-ţi trosni degetele sunt, de fapt, nişte practici care pot aduce beneficii sănătăţii, chiar dacă par, în prima instanţă, obiceiuri care denotă proastă creştere.

RomaniaTV.net
11 apr. 2013, 07:33
Obiceiuri de prost gust care sunt, de fapt, bune pentru sănătate

A scuipa

Sa scuipi este unul dintre cele mai dezgustatoare obiceiuri, dar cei care obisnuiesc asta se ajuta pe sine ca sa respire mai usor, a explicat doctorul John Dickinson, de la Universitatea Kent.

„In mod normal, respiram prin nas. Astfel, incalzim si umidificam aerul inspirat, fapt ce duce la o mai buna absorbtie a oxigenului. Totusi, multe persoane au obiceiul de a respira de gura, fie din cauza unor blocaje la nivelul cailor nazale, fie in timp ce fac sport, spre exemplu, iar aerul rece si uscat patrunde nefiltrat in plamani”, a adauga Dickinson. El a precizat ca, in astfel de situatii, este indicat sa scuipam cat mai des pentru ca saliva si diverse reziduuri (de la fumat, spre exemplu) sunt cele care blocheaza, deseori, caile respiratorii.

A-ti trosni degetele

Trosnitul degetelor le face sa fie mai flexibile si intareste articulatiile. „Desi, din popor, se spune ca este rau sa-ti trosnesti degetele, articulatiile chiar au de beneficiat de urma acestui obicei. Multe studii arata ca persoanele care practica trosnitul degetelor sunt mai ferite de artrita la batranete, decat cele care nu au acest obicei”, a explicat Chris Edwards, reumatolog consultant la Spitalul General din Southampton.

A trage vanturi

Nu se cuvinte sa tragi vanturi in public, dar flatulatia chiar ajuta la eliminarea gazelor acumulate in intestin. Flatuland putem sa scapam de senzatia de balonare si de crampele care apar, de regula, cam la vreo sase ore dupa masa, din cauza ca proteinele si carbohidratii din mancare au fermentat.

Citeşte continuarea pe LYLA.RO.