Obiceiuri din tinereţe pe care le vei regreta la bătrâneţe

Cand esti tanar, nu te gandesti nicio secunda la anii batranetii. Insa, pe masura ce anii trec si depasesti 40, 50, 60 de ani, incepi sa regreti exagerarile din trecut. Indiferent de varsta pe care o ai, ar trebui sa ai grija de tine pentru ca mai tarziu sa nu-ti para rau.

20 aug. 2014, 20:01
Obiceiuri din tinereţe pe care le vei regreta la bătrâneţe

Iata cateva obiceiuri din tinerete pe care le vei regreta la batranete.

Fumat

Fumatul este un obicei “social” la tinerete. Din pacate, insa, fumatul poate duce la aparitia ridurilor si a firelor albe de par, dar si la boli cardiovasculare, pulmonare si cancer. Chiar daca tigarile electronice sunt considerate o alternativa la tigarile clasice, inca nu se cunoaste efectul acestora pe termen lung. Daca vrei sa-ti faci o favoare, renunta de pe acum la tigari.

Expunere la soare

Mersul la plaja cu prietenii este o activitate pe care o practica toti tinerii. Din pacate, efectele expunerii exagerate la soare sunt mai mult decat periculoase. Pe langa faptul ca pot aparea riduri si pete , cancerul este si el posibil. Asa ca nu uita sa aplici creme de protectie de fiecare data cand mergi prin soare. Daca te sperie substantele chimice din produsele cu factor SPF, afla ca exista si versiuni organice.

Abuz de alcool

Chiar daca bei “doar in weekend”, asta nu inseamna ca trebuie sa faci abuz. Daca depasesc 3 pahare de alcool – femeile si 5 – barbatii, ficatul lor va avea de lucru in plus. Cu timpul, acest organ isi va face din ce in ce mai greu treaba. Ai un singur ficat, protejeaza-l!

Sex neprotejat

O singura partida de sex neprotejat iti poate aduce mai multe belele decat crezi: boli cu transmitere sexuala, HIV, hepatita C, herpes. Esti dispus sa traiesti cu astfel de sechele o viata intreaga din cauza unui act necugetat din tinerete?

Lipsa somnului

Chiar daca esti tanar si simti ca poti face fata fara sa dormi prea mult, lipsa somnului este foarte periculoasa. Daca nu se odihneste suficient, organismul incepe sa cedeze. Sistemul imunitar scade, creierului ii scade din capacitate. Ai grija la programul de somn, ca sa te protejezi pentru mai tarziu.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro