Obiceiuri toxice într-o relaţie de cuplu

Este destul de rar ca lucrurile să fie simple într-o relaţie de cuplu, mai ales pe măsură ce trece timpul. Cel mai adesea se dezvoltă diverse obiceiuri care încet, încet pun presiune pe relaţia de cuplu şi care, daca nu se acţionează asupra lor, vor ajunge să o distrugă.

12 dec. 2017, 07:01
Obiceiuri toxice într-o relaţie de cuplu

Iata 3 obiceiuri toxice intr-o relatie de cuplu.

1. Scorul greselilor

Ce inseamna: Adica iti invinovatesti partenerul/a pentru greselile pe care le-ai facut in timpul relatiei. Iar daca amadoi procedati astfel veti ajunge la un adevarat razboi pentru a vedea cine a gresit cel mai mult in ultima luna, sau an si cine cui ii este dator din acest punct de vedere.

De ce este toxic: Odata cu trecerea timpului te vei folosi de greselile pe care el/ea le-a facut in trecut pentru a analiza situatia curenta. Nu doar ca deformezi ceea ce se intampla acum insa te folosesti de trecut pentru a-l face pe partener/a sa se simta vinovat in prezent. Daca situatia se prelungeste, ambii parteneri isi vor cheltui energia incercand sa demonstreze ca sunt mai putin vinovati decat jumatatea lor in loc sa se concentreze pe rezolvarea problemelor. Si astfel, in loc sa-si petreaca timpul incercand sa faca lucruri bune pentru celalalt ei o petrec incercand sa nu faca lucruri rele.

Ce ar trebui sa se faca: Rezolvati fiecare chestiune individual, cu exceptia celor care sunt interconectate.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.