Obiceiuri zilnice care previn îmbătrânirea prematură

Pielea va îmbătrâni, este inevitabil. Dar tu poți încetini procesul de îmbătrânire. Nu trebuie să aștepți până încep să devină vizibile liniile fine și ridurile pentru a lua măsuri de precauție. Iată care sunt metodele eficiente pe care trebuie să le incluzi în rutina zilnică.

RomaniaTV.net
20 apr. 2018, 08:56
Obiceiuri zilnice care previn îmbătrânirea prematură

Folosește crema cu protecție solară

Expunerea directă la razele soarelui este principalul factor care provoacă accelerarea îmbătrânirii, dar și afecțiuni grave precum cancerul de piele. Folosirea zilnică a cremei cu protecție solară acționează ca o barieră și previne arderile și uscarea excesivă. Recomandate sunt cremele cu un factor de protecție solară de 30, pe care trebuie să le folosești zilnic, indiferent dacă este soare sau nu.

Mănâncă alimente bogate în antioxidanți

Alimentele bogate în antioxidanți au capacitatea de a atenua impactul negativ al radicalilor liberi asupra celulelor, care sunt responsabile de îmbătrânirea accelerată. Mai mult, antioxidanții declanșează procesul de regenerare a celulelor pielii. Fructele și legumele crude conțin cantități mari de antioxidanți.

Citeşte şi 12 alimente cu proprietăţi antiinflamatorii

Bea mai multă apă

Cantitatea de apă băută în fiecare zi nu numai că garantează buna funcționare a organelor interne, dar este esențială pentru hidratarea și oxigenarea pielii. De fapt, persoanele care nu beau suficiente lichide în fiecare zi tind să sufere de deshidratare, iar deshidratarea poate fi văzută în pielea lor. Consumul de 6-8 pahare de apă pe zi asigură hidratarea corespunzătoare a celulelor și, prin urmare, regenerarea celulară. Apa detoxifică sângele și previne apariția petelor cauzate de toxine.

Detoxifică corpul

Deși apa potabilă facilitează procesele de detoxifiere ale organismului, uneori trebuie să facem mai mult pentru a ajuta organele excretoare să funcționeze corect. Acumularea excesivă de toxine afectează celulele și, pe lângă îmbătrânirea pielii, poate provoca acnee și alte boli ale tegumentului. Mănâncă fructe și legume și băuturi cu efect detoxifiant. În plus, în timpul perioadei de detoxificare, trebuie evitate grăsimile saturate, alimentele procesate și zahărul.

Renunță la fumat

În plus față de nicotină, țigările conțin zeci de compuși toxici care dăunează celulelor, accelerând procesul de îmbătrânire a pielii. Mai mult, fumatul excesiv cauzează descompunerea colagenului și reduce capacitatea organismului de a absorbi substanțele nutritive.

Citeşte şi Ceaiuri de ajutor când vrei să te laşi de fumat

Exfoliază pielea

Utilizarea regulată a produselor de exfoliere, cel puțin o dată pe săptămână, este obiceiul care poate încetini procesul de îmbătrânire prematură a pielii. Acest tip de tratament ajută la îndepărtarea celulelor moarte și a impurităților care se acumulează pe suprafața tegumentului, împiedicând blocarea porilor. Textura granulată a măștilor exfoliante curăță profunde porii și împiedică apariția punctelor negre și a acneei.

Indicație: Dacă ai tenul gras, exfolierea poate fi făcută de până la 3 ori pe săptămână. În caz contrar, se recomandă numai o dată pe săptămână pentru a evita iritarea.

Exfolierea – de ce este necesară și cum se face