Obiectele pe care le foloseşti zi de zi, adevărate bombe cu bacterii. Vezi de ce trebuie să te fereşti

Obiectele de pe biroul tău, precum tastatura, mouse-ul sau pixurile sunt contaminate cu sute de microbi şi bacterii periculoase care pot duce la infecţii seriose. Nici acasă lucrurile nu stau mai bine, maşina de spălat, vasele murdare sau telecomanda sunt locurile perfecte pentru bacterii.

RomaniaTV.net
08 dec. 2013, 07:27
Obiectele pe care le foloseşti zi de zi, adevărate bombe cu bacterii. Vezi de ce trebuie să te fereşti

Telefonul mobil

Il folosesti zi de zi, ba chiar ai momente cand nu te desparti de el, dar stiai ca este plin de bacterii? Intr-un studiu recent, cercetatorii au descoperit ca aproape toate telefoanele mobile supuse testelor prezentatu bacterii periculoase pentru sanatate.

Citeşte şi În genţile femeilor există mai multe bacterii decât pe vasul de WC

Unele telefoane aveau peste 1000 de tipuri de germeni, printre care E. coli, care pot duce la infectii si afectiuni serioase.

Germenii sunt transmisi mai departe din cauza igienei necorespunzatoare, in special in urma nespalarii mainilor dupa folosirea toaletei. Pot fi insa transmisi si prin stranut, alimente murdare sau atingerea mainilor.

Citeşte şi Oamenii de ştiinţă au stabilit-o şi pe asta: Cele mai MURDARE bancnote din lume

Pe suprafete precum plasticul, acesti germeni pot supravietui de la cateva zile pana la cateva luni.

Tastatura si mouse-ul

Stiai ca tastatura si mouse-ul calculatorului poat adaposti mai multe bacterii decat colacul de la toaleta? Mouse-ul poate adaposti peste 1500 de microbi diferiti. Ceea ce nu este surprinzator, avand in vedere ca mai putin de 50% dintre angajati curata in mod frecvent aceste accesorii ale calculatorului.

Lucrurile se agraveaza atunci cand persoanele mananca in fata calculatorului. Resturile alimentare care ajung printre taste reprezinta un mediu extrem de propice pentru culturile de bacterii.

Alte obiecte pline de bacterii pe care le foloseşti zi de zi pe Ele.ro.