Obiective turistice misterioase din România: Ce spun legendele despre aceste locuri

Crezi că fenomenele paranormale se văd doar în ecranizările de la Hollywood? Dacă eşti în căutarea unor experienţe mistice, dacă vrei să încerci pe pielea ta lucruri inexplicabile sau, pur şi simplu, te atrag locurile pline de legende şi poveşti care au trecut de bariera timpului, nu trebuie să mergi la cinema. Ai parte de toate acestea chiar în România şi, dacă vrei să încerci o altfel de vacanţă îţi propunem câteva obiective turistice misterioase pe care să le încerci în vara asta.

18 iul. 2015, 10:37
Obiective turistice misterioase din România: Ce spun legendele despre aceste locuri

Se spune că orice legendă sau mit are, la bază, un strop de adevăr. Prin urmare, poveştile despre porţile spre un alt univers, despre spiritele care se plimbă printre noi sau despre fenomenele naturii care nu pot fi explicate nici măcar de oamenii de ştiinţă nu sunt doar poveşti. Există multe locuri în România desprinse parcă din „X Files” pe care le poţi include în itinerariul următoarei tale vacanţe, potrivit one.ro.

Balta Vrăjitoarelor

La doar 30 de minute de capitală se află satul Boldeşti, care găzduieşte un lac cu dimensiuni de numai câţiva metri. În fiecare an, în preajma anumitor sărbători, aici se adună numeroase vrăjitoare din întreaga lume, în mare parte de etnie rromă, care vin şi fac numeroase ritualuri. Ele susţin că este un loc în care se deschid foarte uşor porţi către alte lumi.

Pădurea Baciu

Unul din cele mai enigmatice locuri din România se află în aproape de Cluj-Napoca şi poartă numele de Pădurea Baciu sau Triunghiul Bermudelor de România. Se spune că locul ar fi o poartă către o altă lume. De altfel, multă vreme lucrurile ciudate care se întâmplau în Pădurea Baciu au fost un subiect tabu, însă în ultimii ani tot mai mulţi curajoşi s-au aventurat. Fenomenele paranormale din acest loc sunt studiate din 1936, iar în ciuda evoluţiei tehnologiei, nici după 80 de ani specialiştii nu au ajuns la nicio concluzie.

Poeni

În satul de la poalele Munţilor Poiana Ruscă se întâmplă fenomene inexplicabile. Zeci de persoane au fost atacate de lupi, unele chiar au şi decedat, însă în zona respectivă nu mai există lupi de mai bine de 100 de ani.

Citeşte şi: RÂPA DIAVOLULUI. Fenomene inexplicabile în Prahova. Ce spune primarul localităţii despre duhurile necurate