Ochişorii Mariei, operaţi în Statele Unite. S-au strâns peste 51.000 de dolari, în numai o lună

Maria are doar şapte luni şi luptă cu o boală necruţătoare. Fetiţa a fost diagnosticat cu retinopatie de prematuritate, într-o formă foarte avansată, la scurt timp după naştere. Pentru a putea vedea culorile naturii şi zâmbetul mamei, copila are nevoie de o intervenţie în America. A avut nevoie de o mică avere pentru a câştiga lupta cu boala şi singura lor şansă a fost ca povestea lor să ajungă la inimile oamenilor. În numai 30 de zile de la lansarea campaniei umanitare organizate de Asociația “Salveaza o inimă”, în parteneriat cu Plus Communication și ClickArt, s-au strâns 51.540 de dolari, sumă care o va ajuta pe Maria Maximiuc să vadă pentru prima data în viață.

30 mart. 2015, 08:11

Maria s-a grăbit să vină pe lume în plină zi de vară, 1 august 2014. A avut la naştere 1500 grame şi cu toate acestea micuţa s-a luptat să supravieţuiască, să-şi bucure părinţii şi pe frăţiorul mai mare cu prezenţa ei. Fiind născută la 32 de săptămâni lupta pentru viaţă a fost destul de grea. A stat zile întregi în incubator, a făcut tratamente însă a trecut destul de bine peste toate aceste greutăţi pentru că a avut-o permanent pe mămica ei aproape. Timp de o lună a stat internată în spital împreuna cu mama ei. Apoi au fost lăsate să plece acasă, fetiţa fiind aparent sănătoasă, cu menţiunea că trebuia să se prezinte la control oftamologic la începutul lunii septembrie, control care nu i s-a făcut la externare.

La data programată, mama împreună cu fetiţa s-au prezentat la spital însă li s-a spus de către asistente că medicul este plecat în concediu de odihnă. După nici două săptămâni, au revenit la acel control, iar vestea i-a sfâșiat inima mamei: retinopatie de prematuritate, într-o formă foarte avansată, deoarece boala a fost descoperită prea târziu, iar aceasta a avansat foarte rapid.

Doi medici specialiști din Cluj, de la spitalul de Urgență, au încercat, printr-o operație complicată, să-i salveze vederea Mariei, însă fără succes, iar părinților li s-a spus clar, printr-un raport medical, că nu se mai poate opera în țară, singura șansă fiind în Statele Unite ale Americii. De altfel, Spitalul William Beaumont din Detroit este singurul spital din lume care face astfel de operații pentru copii la vârste atât de fragede.

Maria Maximiuc este programată în data de 27 aprilie, la Spitalul William Beaumont din Detroit (Statele Unite ale Americii), unde va fi operată de dr. Antonio Catone, unul dintre cei mai buni specialiști în retinopatie de prematuritate din lume.

Cei peste 50.000 de dolari vor reprezenta costurile intervenției chirurgicale la ambii ochi, transportul, cazarea și analizele post-operatorii, care se vor face in Italia.

„Este o minune! Acum o lună și puțin eram cu moralul la pământ, credeam că micuța noastră nu va reuși să vadă niciodată. Grație Asociației Salvează o inimă și a oamenilor cu suflet din țara asta, visul a devenit realitate. Peste o lună, Maria va reuși să ne vadă și suntem foarte emoționați”, este mesajul Emiliei Maximiuc, mama fetiței.

„A fost o muncă extrem de grea, însă efortul ne-a fost răsplătit. Această fetiță minunată a meritat fiecare efort din partea echipei și din partea oamenilor care au sprijinit această campanie. Suntem mândri că am pus umărul la înfăptuirea acestei minuni și abia așteptăm s-o vedem pe Maria cum ne zâmbește, la întoarcerea din Statele Unite”, declară Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o inimă”.

Pentru micuţa Maria fiecare zi arată la fel. Ea nu se poate bucura ca alţi copii de jucării şi hăinuţe colorate, pentru ea există numai negru. Ea nu a putut vedea până acum chipul mamei ei şi nici soarele, pentru ea există doar întunericul. Pentru ea nu există nici dimineaţă şi nici zi, ci numai noapte. Numai noi putem ajuta ca această noapte să se transforme în zi.

Conturile au fost deschise pe numele mamei

Maximiuc Emilia Mariana:

Cont lei: RO18RZBR0000060017354630

Cont dolari: RO50RZBR0000060017354636

Cont euro: RO61RZBR0000060017354632.

COD SWIFT:RZBRROBU

COD BIC:RZBR

Raiffesin Bank

Agentia Farului, Str. Dunarii, Bl. P F4. Parter. Constanta