Octavian Morariu A DEMISIONAT de la COSR

Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a demisionat acum cateva minute, dupa ce s-a aflat la conducerea forului timp de 10 ani.

RomaniaTV.net
15 apr. 2014, 08:31
Octavian Morariu A DEMISIONAT de la COSR

Octavian Morariu a deținut funcția de președinte al COSR încă din anul 2004. El a fost înainte președinte al Federației Române de Rugby. Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic (CIO), a fost desemnat de către Thomas Bach, președintele CIO, să facă parte din Comisia pentru Programe Olimpice și din Comisia pentru Relații Internaționale ale forului internațional.

Cele două structuri joacă un rol important în ceea ce privește alcătuirea Agendei Olimpice pentru anul 2020, prima întâlnire urmând a avea loc în luna septembrie anul acesta. După Sesiunea Extraordinară a CIO, care va avea loc în luna decembrie, și după aprobarea Agendei Olimpice pentru 2020, atât structurile, cât și componențele ambelor comisii ar putea fi schimbate.

Octavian Morariu a fost ales ca membru al CIO cu 73 voturi pentru și 14 împotrivă, în septembrie 2013, devenind astfel cel de-al patrulea român membru al forului olimpic internațional, după prințul George Ghe. Bibescu, George Alexandro Plagino și Alexandru Șiperco.