Oficial american: O bombă la bordul avionului rus este „un scenariu foarte probabil”

La originea prăbușirii avionului rus în peninsula egipteană Sinai este "foarte probabil" să fie o bombă, a afirmat miercuri un oficial american.

05 nov. 2015, 07:31
Oficial american: O bombă la bordul avionului rus este „un scenariu foarte probabil”

A comite acest gen de atentat este „ceva ce gruparea Statul Islamic (SI) caută să facă„, a subliniat el, potrivit Agerpres.

Ramura egipteană a SI a afirmat din nou miercuri într-un mesaj pe Twitter că se află la originea acestei catastrofe, fără să precizeze însă modul de operare.

Guvernul de la Londra a subliniat că ipoteza exploziei unei bombe la bordul avionului rus nu trebuie exclusă și a suspendat zborurile companiilor aeriene britanice către stațiunea egipteană Sharm el-Sheikh.

Există temeri că prăbușirea avionului a fost provocată de un dispozitiv exploziv„, a declarat un purtător de cuvânt al premierului britanic David Cameron.

Posturile americane de televiziune CNN și NBC, citând de asemenea oficiali americani, au informat că prăbușirea a fost cauzată de o bombă pusă la bordul avionului de jihadiști ai SI.

Sentimentul definitiv este că a fost vorba de un dispozitiv exploziv ascuns într-un bagaj sau undeva în avion„, a declarat sub acoperirea anonimatului un oficial din cadrul serviciilor americane de informații, potrivit CNN.

Dacă teza bombei la bord este confirmată, ar fi pentru prima dată când SI comite astfel de atentate.

CITEŞTE ŞI Avionul prăbuşit în Sudanul de Sud nu îndeplinea condiţiile de siguranţă, confirmă producătorul rus

Avionul rus, un Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalîmavia, cunoscută și sub numele de Metrojet, s-a prăbușit sâmbătă în Peninsula Sinai la 23 de minute după decolare.

Toți cei 217 pasageri aflați la bordul avionului, majoritatea originari din Sankt Petersburg, și șapte membri ai echipajului și-au pierdut viața în această catastrofă aviatică.

Pentru experți, chiar și un dispozitiv de dimensiuni reduse este suficient pentru a face o gaură în carlinga avionului, ducând la explozia acestuia din cauza depresurizării la mare altitudine.