Oficial MAE, despre cazul boxerului român ucis în Tenerife: „Au fost efectuate mai multe arestări”

Ambasada României la Madrid, care a urmărit cazul fostului campion mondial Robert Dănceanu, ucis într-un club din Tenerife, în urma unei altercaţii cu un grup de spanioli, a făcut câteva precizări importante cu privire la anchetă. Un oficial al MAE a declarat, pentru Libertatea.ro, că pe lângă principalul suspect, Moises Ruibal, poliţia a efectuat mai multe arestări în dosar.

31 iul. 2014, 15:14
Oficial MAE, despre cazul boxerului român ucis în Tenerife: „Au fost efectuate mai multe arestări”

Poliţia spaniolă l-a arestat pe Moises Ruibal, campion mondial la box, dar şi pe alţi suspecţi din grupul acestuia, în cazul uciderii fostului nostru luptător Robert Dănceanu, a declarat un oficial din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, pentru Libertatea.ro.

„Ambasada României la Madrid s-a autosesizat cu privire la incidentul din Tenerife în care a fost implicat sportivul român şi a întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii incidentului. Conform informaţiilor transmise de către autorităţile spaniole, cetăţeanul român a decedat într-un spital din Tenerife, în urma loviturilor primite în timpul unei altercaţii care a avut loc într-un bar din aceeaşi zonă. Poliţia locală a efectuat mai multe arestări, în incident fiind implicate mai multe persoane. Misiunea diplomatică continuă monitorizarea cazului, păstrează permanent legătura cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor. Până în prezent, familia cetăţeanului român nu a contactat Ambasada României la Madrid pentru a solicita asistenţa consulară”, a precizat un oficial al Ministerului Afacerilor Externe.

Ambasada României în Madrid continuă monitorizarea acestui dosar.

Robert Dănceanu, multiplu campion la box si bodyguard-ul mai multor persoane importante din România, între care Ilie Năstase sau Petre Roman, a fost ucis într-un scandal care a avut loc într-un club din Tenerife.

Robert Dănceanu avea 39 de ani, iar în anii ’90 a fost unul dintre cei mai apreciaţi pugilişti români, el fiind multiplu campion naţional. După ce a abandonat activitatea de performanţă el a lucrat ca bodyguard în serviciul mai multor personalităţi, între care fostul premier Petre Roman şi fostul tenisman Ilie Năstase.

Originar din Mangalia, Robert Dănceanu s-a stabilit în Santa Cruz de Tenerife, unde lucra, de asemenea, pentru o firmă de pază. Weekend-ul trecut el a fost ucis în bătaie, într-un club din Tenerife, tragedia petrecându-se după ce fostul sportiv a sărit în apărarea fratelui său, care se afla într-un conflict cu Moises Ruibal, campion mondial în MMA (categ. 85 kg). Ibericul l-a lovit puternic cu pumnul în figură pe Robert, care s-a prăbuşit ca secerat. Deşi a fost transportat de urgenţă la spital, medicii nu au putut decât să constate decesul românului.

Agresorul a fost reţinut, iar trupul lui Robert Dănceanu urmează să fie repatriat zilele acestea.