Oficialii din Coreea de Nord au activităţi pe internet asemănătoare cu cele ale occidentalilor, în timp ce locuitorii au interzis

Coreea de Nord este cunoscută pentru regulile stricte pe care aplică locuitorilor cât şi restricţiile privind utilizarea internetului. Însă conform unui nou raport liderii care fac parte din elită utilizează frecvent internetul.

RomaniaTV.net
31 iul. 2017, 09:44
Oficialii din Coreea de Nord au activităţi pe internet asemănătoare cu cele ale occidentalilor, în timp ce locuitorii au interzis

Un raport recent publicat de Recorded Future susţine că oficialii din Coreea de Nord au activităţi pe internet asemănătoare cu cele ale occidentalilor de la utilizarea reţelelor sociale la urmărirea videoclipurilor pornografice, informează Mail Online.

Experţii au monitorizat modul în care internetul este utilizat în ţara izolată timp de trei luni şi au descoperit secrete din viaţa elitei din Coreea de Nord. 

În Coreea de Nord majoritatea cetăţenilor nu au acces la internet, explică raportul. Dispozitivele lor mobile deţin funcţii de bază, transferul de imagini, trimiterea mesajelor text sau audio. Acestea sunt funcţionale doar în reţeaua furnizată de ţară denumită, Koryolink.

În cazul elitelor care au acces la reţeaua de internet globală, experţii au descoperit că aceştia îl utilizează în mare parte pentru verificarea reţelelor sociale, inclusiv Facebook şi Instagram şi pentru citirea ştirilor. O mare parte din activitatea lor pe internet este axată pe jocurile video sau transmiterea conţinutului. Conform raportului World of Tank este printre jocurile favorite ale elitei coreene.