Ohanesian felicită instituţiile statului că „în sfârşit au de gând să lupte împotriva terorismului”

Ovidiu Ohanesian, unul dintre jurnaliştii răpiţi în Irak, a declarat, joi, referitor la aducerea în România a lui Mohammad Munaf, că felicită instituţiile statului român că în sfârşit dau dovadă că au de gând să lupte împotriva terorismului internaţional.

28 aug. 2015, 07:17
Ohanesian felicită instituţiile statului că „în sfârşit au de gând să lupte împotriva terorismului”

„Felicităm instituţiile statului român că în sfârşit dau dovadă că au de gând să lupte împotriva terorismului internaţional şi aşteptăm cu mare interes să fie aduşi în faţa justiţiei toţi cei care au hotărât şi pus în executare predarea teroristului american Mohammad Munaf, cel care a răpit trei cetăţeni români şi este complice la răpirea unei cetăţene franceze şi a unui cetăţean american în luna aprilie 2005, direct din Ambasada României de la Bagdad, adică de pe teritoriu românesc”, a spus Ovidiu Ohanesian pentru Mediafax.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS: Mohammad Munaf a fost adus în ţară şi se află în custodia Poliţiei Române

Mari Jeanne Ion, unul dintre jurnaliştii răpiţi în Irak, spune, referitor la aducerea în România a lui Mohammad Munaf, că „e o zi de marcat în calendar” şi susţine că are „încredere în sistemul de justiţie şi în instituţiile ce asigură securitatea naţională”, adăugând: „Justice has been served!”

„E o zi de marcat în calendar. Un singur lucru am de spus: continui să am încredere în sistemul de justiţie din România şi în instituţiile ce asigură securitatea naţională. Justice has been served”, a scris Mari Jeanne Ion, joi, pagina sa de Facebook.

Mohammad Munaf, condamnat definitiv, în anul 2008, la zece ani de închisoare în dosarul răpirii celor trei jurnalişti români în Irak (Marie Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian şi Sorin Mişcoci),

Mohammad Munaf, condamnat definitiv, în anul 2008, la zece ani de închisoare a fost acuzat că a participat la răpirea în Irak a celor trei jurnalişti români: Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian. Un tribunal irakian l-a condamnat pe la moarte în 2006, dar Curtea irakiană de Casaţie a anulat sentinţa.

Citeşte şi: Mohammad Munaf, la 10 ani de la eliberarea jurnaliştilor români răpiţi în Irak. Ce spune despre Traian Băsescu

Mohammad Munaf, se află acum în custodia Poliţiei Române. Acesta a fost introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Române, pe baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoare emise pe numele său.