OLAF nu a găsit niciun indiciu cu privire la eventuale nereguli comise de Schulz ca preşedinte al Parlamentului European

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) nu a găsit niciun indiciu cu privire la eventuale nereguli în perioada în care social-democratul german Martin Schulz, principalul contracandidat al cancelarului Angela Merkel la alegerile federale din toamna acestui an, a fost președinte al Parlamentului European, a indicat miercuri OLAF, pentru agenția DPA.

RomaniaTV.net
27 apr. 2017, 06:32
OLAF nu a găsit niciun indiciu cu privire la eventuale nereguli comise de Schulz ca preşedinte al Parlamentului European

Presa germană relatase că, în timpul mandatului său de președinte al PE, Martin Schulz ar fi făcut presiuni pentru obținerea unor termeni preferențiali la angajare pentru confidentul său, Markus Engels. În octombrie 2015, Schulz ar fi ajutat și alți colegi să obțină avantaje lucrative.

OLAF a verificat dacă ”există suficiente suspiciuni de fraudă, corupție sau orice activitate ilegală ce afectează interesele financiare ale Uniunii Europene pentru ca Oficiul să deschidă un dosar”.

OLAF a precizat pentru DPA că, în urma verificării de către experții săi a deciziilor relevante luate de Schulz, nu va fi deschisă nicio anchetă.

Martin Schulz (61 de ani) a fost președinte al Parlamentului European din 2012 până la începutul lui 2017, când a demisionat. Ulterior, a fost ales la conducerea Partidului Social-Democrat german și desemnat să candideze pentru postul de cancelar la scrutinul legislativ din septembrie.