Olguţa Vasilescu anunţă modificări importante la noua lege a pensiilor, dar şi la salarii

Negocieri de foc încheiate la Guvern. Liderii de sindicat au discutat cu Viorica Dăncilă, Olguța Vasilescu și Eugen Teodorovici despre modificări importante la noua lege a pensiilor, dar și la salarii. Sindicaliștii au cerut limitarea pensiilor speciale la maximum 20 de mii de lei și au anunțat că de la 1 ianuarie 2019 salariul minim brut va crește la 2050 de lei. Ministrul Muncii a anunțat în premieră la România TV că pensiile vor crește în continuare conform programului de guvernare.

21 sept. 2018, 05:41
Olguţa Vasilescu anunţă modificări importante la noua lege a pensiilor, dar şi la salarii

În ultima zi de dezbatere publică a noii legi a pensiilor, sindicaliștii au avut o întâlnire de trei ore la guvern cu premierul, ministrul muncii și ministrul de finanțe și au propus modificări importante. Una dintre ele se referă la limitare nivelului veniturilor pentru cei care beneficiaza de pensii speciale la maximum 20 de mii de lei în 2019.

Ministrul Muncii Olguța Vasilescu a asigurat încă o dată românii că pensiile vor crește conform programului de guvernare.

„Salariul creste de la 1 ianuarie, numai ca noi trebuie sa adoptam maxim in octombrie pentru a putea fi aprobat bugetul , din pct meu de vedere, mediul stie ce avem de facut pt ca este in program. Vreau sa va asigur un lucru, am dat maxim cat poate statul sa suporte. Nu am facut rabat de la nimic pentru pensii”, a spus Olguta Vasilescu la România TV

O altă modificare importantă este creșterea salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2019.

Liderii de sindicate și patronate spun că ajustările vor fi făcute în aproximativ trei săptămâni, iar apoi legea va intra în dezbatere parlmentară. Membrii guvernului au anunțat că dezbaterea va dura aproximativ trei luni, astfel că legea pensiilor va fi definitivată la finalul acestui an sau la începutul anului 2019.