Olguţa Vasilescu: Cred că toţi miniştrii or să-şi retragă demisiile pentru a asigura interimatul

Ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat miercuri, la România TV, că membrii cabinetului Grindeanu îşi vor retrage demisiile depuse anterior pentru a asigura funcţionarea Guvernului până la momentul în care un nou cabinet va fi instalat.

21 iun. 2017, 19:17
Olguţa Vasilescu: Cred că toţi miniştrii or să-şi retragă demisiile pentru a asigura interimatul

”Cred că o să ne retragem toţi demisiile ca să poată fi funcţională activitatea ministerelor până în momentul în care va fi învestit viitorul guvern, să asigurăm conducerea ministerelor ca interimari. Eu mi-am delegat atribuţiile către un secretar de stat, dar alţi colegi ai mei nu au apucată să le delege sau nu au avut posibilitatea să o facă pentru că Ministerul Dezvoltării Regionale, de exemplu, a fost totalmente destructurat în aceste zile pentru că, după demisia lui Sevil Shhaideh au fost demişi în bloc toţi secretarii de stat, secretarii generali şi secretarii generali adjuncţi. Pe 1 iulie trebuie închise nişte condiţionalităţi pe fonduri europene şi nu mai are nimeni drept de semnătură şi atunci va trebui ca doamna Shhaideh să se întoarcă la serviciu”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Citeşte şi: Olguţa Vasilescu: Au fost colegi care au fost ameninţaţi că nu îşi vor mai vedea familiile

Ea a precizat că inclusiv demisiile lui Sevil Shhaideh şi Carmen Dan pot fi retrase întrucât preşedintele nu a emis decretele de revocare din funcţie. ”Până acum demisiile noastre nu au devenit operaţionale pentru că ar fi trebuit ca preşedintele să emită un decret, ceea ce nu s-a întâmplat nici măcar în cazul celor două doamne pentru care au fost trimise la Cotroceni demisiile lor”, a mai spus Vasilescu.

Demisia lui Sevil Shhaideh şi a lui Carmen Dan, înaintate de Sorin Grindeanu preşedintelui, au fost depuse vineri la Palatul Cotroceni, alături de propunerile ca premierul şi Augustin Jianu să ocupe, interimar, portofoliile Internelor şi Dezvoltării.

Premierul Sorin Grindeanu a trimis la Cotroceni demisiile lui Carmen Dan şi a lui Sevil Shhaideh şi propunerile de numire a lui Augustin Jianu ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, iar el însuşi preia Internele.

”Premierul Sorin Grindeanu a trimis către Administraţia Prezidenţială propunerile de vacantare a posturilor de ministru al Afacerilor Interne şi de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Au fost trimise şi propunerile de numire, ca interimari, a domnului Augustin Jianu în functia de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, şi a domnului Sorin Grindeanu în funcţia de ministru al Afacerilor Interne”, informa Guvernul.