Olguţa Vasilescu, despre protestele de duminică: Nu am nicio părere, este treaba fiecăruia ce face cu timpul lui

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, luni, că nu are nicio părere despre protestele de duminică seară, precizând că este treaba fiecăruia ce face cu timpul lui.

27 nov. 2017, 12:14
Olguţa Vasilescu, despre protestele de duminică: Nu am nicio părere, este treaba fiecăruia ce face cu timpul lui

La ieșirea de la o dezbatere pe tema crizei de pe piața muncii, jurnaliștii i-au cerut părerea despre protestele de duminică. „Nu am nicio părere. Este treaba lor (a protestatarilor — n. r.) ce fac cu timpul lor”, a răspuns ministrul.

Reporterii au insistat, spunându-i că secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a anunțat că se gândește să organizeze o contramanifestație care să se audă „de pe Marte”. „Să organizeze!”, a spus ea.

Olguța Vasilescu a mai fost întrebată dacă știe ceva despre o posibilă remaniere guvernamentală ce ar putea avea loc la începutul anului viitor. „Iar începem cu glumele astea proaste? La fiecare început de lună discutăm de chestiunea asta”, a afirmat ea, râzând.

Câteva zeci de mii de oameni au protestat duminică seara în mai multe orașe din țară și în Capitală cerând retragerea Legilor Justiției, respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale, demisia Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Manifestările s-au încheiat în jurul orei 22:00, fără incidente.

Dacă în București s-au strâns peste 20.000 de participanți la miting, în țară, în majoritatea cazurilor, au ieșit în stradă câteva sute de oameni. Au fost și orașe unde s-a înregistrat o prezență mai ridicată comparativ cu protestele anterioare din această lună, cum ar fi aproximativ 3.000 de protestatari la Brașov sau 7.000 la Sibiu.