Olguţa Vasilescu: Nu am cerut procedură de urgenţă pentru legea salarizării unitare

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat luni că nu a cerut procedură de urgență pentru proiectul legii salarizării unitare, pentru că vrea ca această inițiativă să fie dezbătută.

24 apr. 2017, 18:57
Olguţa Vasilescu: Nu am cerut procedură de urgenţă pentru legea salarizării unitare

„Legea salarizării unitare a fost depusă astăzi la Biroul permanent al Senatului, este prima cameră sesizată. Sunt 205 semnături ale parlamentarilor din coaliția de guvernare pe această lege și așteptăm acum să fie distribuită către comisii să începem să intrăm pe dezbaterea ei. Noi nu am solicitat procedură de urgență, considerăm că această lege va trece într-o lună prin Camera Deputaților și prin Senat fără procedură de urgență. Dacă am fi cerut procedură de urgență ar fi însemnat că anumite termene ar fi fost foarte strânse și noi chiar vrem să fie dezbătută această lege, având în vedere că este foarte importantă, că de acum înainte foarte mulți ani nu ar trebui să mai sufere niciun fel de modificări și atunci nu vrem să ne angajăm răspunderea pe ea așa cum a făcut-o guvernul Boc și s-a văzut ce a ieșit după câte corecturi au trebuit făcute la acea lege”, a spus Olguța Vasilescu la Palatul Parlamentului.

Proiectul LEGII SALARIZĂRII UNITARE a fost înregistrat la Senat

Ministrul a adăugat că au fost luate în calcul toate termenele în așa fel încât de la 1 iulie legea salarizării să intre în vigoare.

„Din partea parlamentarilor coaliției ne-au venit câteva zeci de amendamente, parte dintre ele au fost preluate în corpul legii care s-a depus astăzi. Este foarte adevărat că nu au fost modificări de substanță, ci mai mult de tehnică”, a menționat ministrul Muncii.

Proiectul legii salarizării unitare a fost înregistrat luni la Senat, fiind semnat de 205 parlamentari PSD și ALDE.