Olguţa Vasilescu: Sunt trei variante până acum la legea pensiilor. Coaliţia va alege una

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat marți că există trei variante de lucru la legea pensiilor, iar coaliția de guvernare va alege una dintre acestea.

05 sept. 2017, 12:51
Olguţa Vasilescu: Sunt trei variante până acum la legea pensiilor. Coaliţia va alege una

„Sunt trei variante până acum la legea pensiilor. Urmează coaliția să aleagă una dintre variante. Am început să avem dezbateri pe ele. În momentul în care vom avea și toate calculele cu Ministerul de Finanțe, abia atunci vom putea să ieșim cu proiectul legii ca să îl prezentăm public. Am avut deja o primă discuție cu coaliția de guvernare, mai sunt în continuare de făcut foarte multe lucruri pentru că acum trebuie să vină MFP care să calculeze impactul pe această lege. Nu e o lege ușoară și cred că nu se așteaptă nimeni să o scoatem peste noapte”, a afirmat ministrul, la Parlament.

Citeşte şi: Olguţa Vasilescu, despre plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului: Puteam să nu mai dăm deloc sau să dăm 100 de euro

Conform programului de guvernare, noua lege a pensiilor ar trebui să fie transmisă Parlamentului în luna octombrie, a spus aceasta.

„Orizontul de timp este cel din programul de guvernare — luna octombrie ca să o avem să o transmitem Parlamentului. Cât durează în Parlament nu aș putea să vă spun”, a adăugat ministrul Muncii, conform Agerpres.