Olguţa Vasilescu: Traian Băsescu vrea să se răzbune pe Victor Ciorbea pentru conflicte de acum 16 ani

Vicepreşedintele PSD Olguţa Vasilescu a declarat că preşedintele Traian Băsescu vrea să se răzbune pe Victor Ciorbea pentru conflicte de acum 16 ani.

RomaniaTV.net
05 iul. 2014, 11:14
Olguţa Vasilescu: Traian Băsescu vrea să se răzbune pe Victor Ciorbea pentru conflicte de acum 16 ani

„Din păcate, zilele acestea Traian Băsescu caută să denigreze un set de măsuri menite să modernizeze învăţământul din România şi să corecteze erorile grave introduse de Daniel Funeriu în Legea Educaţiei Naţionale. Şi nu oricum, ci încercând în acelaşi timp să îl atace pe Victor Ciorbea, un fost adversar redutabil al său, faţă de care probabil vrea să se răzbune pentru conflictele politice de acum 16 ani, de când PD a părăsit guvernarea într-un mod scandalos”, afirmă Olguţa Vasilescu, potrivit AGERPRES.

În opinia Olguţei Vasilescu, ‘ipocrizia celor din PDL a atins cote maxime’.

‘După ce s-au declarat ‘la cuţite’ cu Traian Băsescu, iar acesta i-a atacat la rândul său de nenumărate ori, acum democrat-liberalii insistă în mod public să susţină iniţiativele aberante ale preşedintelui şi atacurile acestuia la adresa instituţiilor statului’, spune Vasilescu.

Vicepreşedintele PSD îşi exprimă speranţa ca ‘măcar liberalii să-şi păstreze o distanţă igienică faţă de Traian Băsescu şi să fie solidari cu Victor Ciorbea’.

‘Asocierea PNL cu actuala abordare ar fi extrem de dăunătoare la adresa credibilităţii instituţiei fundamentale a Avocatului Poporului şi ar reprezenta o confirmare a faptului că PNL a făcut toate jocurile lui Băsescu, cum s-a întâmplat şi în cazul ruperii USL’, se mai arată în comunicat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că Victor Ciorbea este ‘cel mai fericit Avocat al Poporului’, fiind ‘cumpărat prin facilităţi de ultimă oră’ şi că acesta din ‘slugărnicie’ nu atacă ordonanţele de urgenţă, dând ca exemplu actul normativ care modifică Legea educaţiei. El a susţinut că Avocatul Poporului ar fi trebuit să atace la CCR Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea Legii educaţiei.