Olimpicii ar putea primi câte 3.500 de euro din partea statului pentru cercetare-inovare

Publicat: Joi, 23 Februarie 2017 11:45 // Actualizat: Joi, 23 Februarie 2017 11:46 // Sursa: romaniatv.net

Tinerii care au obţinut locuri fruntaşe la olimpiadele naţionale şi internaţionale ar putea primi, începând din toamnă câte 3.500 de euro, la care s-ar putea adăuga încă 5.000 de euro dacă vor lucra în echipe de câte cinci, potrivit unei note prezentată joi de ministrul Cercetării, Şerban Valeca.

"În vederea creşterii competitivităţii în învăţământul superior şi stabilirea tinerilor dotraţi în ţară şi pentru întinerirea forţei de muncă în cercetarea românească, am venit cu o notă şi apoi o să venim cu o reglementare privitor la acordarea unui grant de cercetare pentru olimpicii români care au obţinut locurile 1, 2 şi 3 la olimpiadele internaţionale şi naţionale. E vorba de un grant de 3500 de euro pe an şi pentru echipe de cinci olimpici care vor face modele experimentale încă 5.000 de euro", a spus în debutul şedinţei de Guvern Şerban Valeca, potrivit Mediafax.

Ministerul Cercetării şi Inovării a prezentat şi condiţiile în care tinerii pot primi finanţare nerambursabilă.

"Condiţionalităţile vor fi să urmeze o universitate în ţară şi să lucreze până la 10 ani într-o unitate de cercetare-dezvoltare-inovare, adică universitate sau institut. Cred că pentru stabilitatea acestor creiere în România, o sumă estimată maximală pentru anul 2017-2018 de 1,4 milioane de euro, probabil că nu se va ajunge aici, nu ştiu dacă toţi vor rămâne să acceseze acest program, nu e un efort bugetar foarte mare pentru ministerul nostru şi o să supun aprobării Guvernului acest lucru, urmând să vin cu actul normativ", a mai spus Valeca.

Citeşte şi Se dau BANI DE LA STAT. Creşte ajutorul de la stat pentru românii care cumpără pământ

 
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bani de la stat cercetare-inovare Olimpiadă olimpici
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6485
RON
13 Dec
noapte -3 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H