Oltul a ieşit din matcă în Vâlcea. Circulaţie îngreunată pe DN7 VIDEO

Drumul Naţional 7 a fost inundat, joi dimineaţa, iar circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat în zona localităţii Câinenii Mici, unde nivelul apei pe carosabil este de cinci-şase centimetri.

RomaniaTV.net
26 mai 2016, 11:06
Oltul a ieşit din matcă în Vâlcea. Circulaţie îngreunată pe DN7 VIDEO

Râul Olt a ieşit din matcă, joi, ca urmare a ploilor abundente din ultimele zile. O mare cantitate de apă a ajuns pe carosabil, astfel că circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat în zona localităţii Câinenii Mici, la kilometrul 237+200.

În plus, în această zonă a DN 7, din cauza unor lucrări de reparaţii la pasajul rutier amenajat peste calea ferată, traficul este deviat de pe drumul naţional pe un drum lateral.

Pentru rezolvarea acestei probleme, autorităţile din Vâlcea au cerut reprezentanţilor Hidroelectrica să deschidă barajul hidrocentralei situate în aval, pe râul Olt.

Probleme similare au avut loc şi în trecut pe Valea Oltului, autorităţile locale explicând că este vorba de deviaţia de circulaţie de la Râul Vadului, pe la calea ferată, problemă ce se rezolvă foarte rapid când se dă drumul în aval barajului primei hidrocentrale de pe Olt”.

„Este apă pe carosabil undeva la cinci-şase centimetri. Nu este foarte mult, deci, şi se poate trece cu roata. Nu sunt probleme, nu avem maşini avariate, nu avem maşini oprite acolo. De plouat nu cred că mai plouă şi sperăm că va fi în regulă”, a conchis inspectorul Alina Teodorescu.