Omagiu adus de presa franceză românilor ucişi în atentatele de la Paris VIDEO

Cotidianul Le Monde a publicat un portret al lui Ciprian Calciu, în care tânărul este descris drept un om muncitor şi fericit.

27 nov. 2015, 09:18
Omagiu adus de presa franceză românilor ucişi în atentatele de la Paris VIDEO

Ciprian Calciu nu a fost niciodată atât de fericit ca vara trecută, când şi-a strâns toată familia în jurul său, la Paris. Asta a povestit un prieten al tânărului, tot român, citat de Le Monde. Un om cu mâinile de aur, foarte descurcăreţ şi foarte bun la electronică, dar în acelaşi timp plin de viaţă, lui Ciprian îi plăcea atmosfera din barurile şi cafenelele pariziene, scrie cotidianul francez. Ambiţia sa mergea mână în mână cu forţa sa de muncă, astfel că zilele de lucru de 10 ore erau ceva obişnuit pentru Ciprian, potrivit România TV

Citeşte şi Jihadiştii din Stat Islamic ameninţă cu o nouă lovitură la Paris. Răspunsul Franţei

Ciprian şi soţia sa, Lăcrămioara, au avut neşansa să fie în locul nepotrivit în noaptea groazei. Se aflau în barul La Belle Equipe alături de câţiva prieteni, când localul a fost luat cu asalt de terorişti. Ei au murit sub ploaia de gloanţe, împreună, aşa cum şi-au petrecut şi ultimii ani din viaţă. Ciprian avea 33 de ani, iar Lăcrămioara 29. Tânăra avea o fetiţă de 11 ani dintr-o relaţie anterioară, pe care o luase în Franţa. În urmă cu doar un an şi jumătate i-a dăruit lui Ciprian un băieţel. În noaptea de infern, copiii erau acasă, în siguranţă, în grija unei bunici.