Omorât prin spânzurare. Un lider terorist a fost executat în India

India l-a executat prin spânzurare pe Yakub Memon, un "creier" al atentatelor din Mumbai care au făcut sute de victime în 1993.

30 iul. 2015, 06:18
Omorât prin spânzurare. Un lider terorist a fost executat în India

Atentatele din Mumbai, cele mai sângeroase comise vreodată în India, au făcut 257 de morți în metropolă, capitala economică a ţării.

După respingerea de către președintele indian Pranab Mukherjee a unei cereri de amânare a execuției, Yakub Memon a fost spânzurat joi dimineață devreme în închisoarea din Nagpur, în vestul statului Maharashtra (centru), potrivit canalelor NDTV și CNN-IBN.

Citeşte şi Cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi 13 au fost rănite în urma prăbuşirii unui imobil, în India

Curtea Supremă a respins săptămâna trecută ultimul apel al condamnatului la moarte, deschizând calea execuției.

Yakub Memon a fost singurul dintre cei unsprezece coinculpați a cărui condamnare la pedeapsa capitală a fost confirmată în ultima instanță. Ceilalți au avut pedeapsa comutată în închisoare pe viaţă.

Atentatele din Mumbai comise la 12 martie 1993 au fost imputate membrilor lumii interlope musulmane a oraşului, dorind să se răzbune după ciocnirile dintre hinduși și musulmani cu câteva luni înainte. Bursa din Mumbai, birourile Air India și un hotel de lux au fost printre obiectivele celor zece explozii.

India impune pedeapsa cu moartea foarte rar. În noiembrie 2012, singurul supraviețuitor dintre autorii atentatelor de la Mumbai din 2008 a fost spânzurat.