Omul de afaceri Florian Walter a fost arestat în Abu Dhabi şi va fi extrădat

Florian Walter, fostul patron Romprest, a fost arestat în Abu Dhabi, la solicitarea autorităților române, şi au fost demarate procedurile în vederea extrădării acestuia, informează Poliţia Română într-un comunicat de presă. 

RomaniaTV.net
15 iul. 2015, 08:47
Omul de afaceri Florian Walter a fost arestat în Abu Dhabi şi va fi extrădat

„Conform prevederilor legale în vigoare, la data de 22 mai 2015, Poliția Română prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol a efectuat demersurile necesare în vederea localizării și arestării în vederea extrădării a numitului Walter Florian, pe numele căruia Tribunalul Prahova a emis un mandate de arestare preventivă. În baza informațiilor deținute, la data de 29 mai a.c., Poliția Română a solicitat Biroului Central Național Interpol Abu Dhabi confirmarea prezenței acestuia pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite. La data de 2 iunie 2015 a fost primită confirmarea faptului că Walter Florian a fost arestat la solicitarea autorităților române și se află la dispoziția organelor judiciare din Emiratele Arabe Unite”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol a informat Tribunalul Prahova și Ministerul Justiției, care au demarat procedurile în vederea extrădării, se mai arată în comunicat.

Florian Walter este bănuit că, în perioada 2013-2014, a constituit și coordonat un grup infracţional organizat, ce acționa pe raza mai multor județe și în municipiul București, care ar fi desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, prin reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale „tip fantomă”.