Martorii din dosarul lui Sebastian Ghiță, chemati la intimidare la DNA Ploieşti, înainte de termenul de la Înalta Curte

Omul de afaceri Răzvan Alexe a fost citat la DNA Ploieşti, unde s-a prezentat miercuri, fără avocat. El a spus că i s-a transmis că nu are nicio calitate şi nu ştie în ce dosar a fost chemat, afirmând că ar fi vorba de o "lucrare" nouă, potrivit Mediafax. Tot miercuri, la DNA Ploieşti a ajuns şi Cecilia Stroe, fosta secretară a lui Răzvan Alexe.

RomaniaTV.net
18 apr. 2018, 10:31
Martorii din dosarul lui Sebastian Ghiță, chemati la intimidare la DNA Ploieşti, înainte de termenul de la Înalta Curte

Omul de afaceri Răzvan Alexe a sosit la sediul DNA Ploieşti după 12.30 singur, fără avocat. Întrebat de ce a fost citat, Alexe a declarat că nu i s-a spus de ce a fost chemat.

„Nu mi s-a spus pentru ce sunt chemat. O lucrare nouă, pe 2018. M-a chemat fără avocat ( …). Eu nu am nimic cu instituţia de aici. M-a chemat, mi-a spus că nu am niciun fel de calitate, că e o lucrare”, a declarat Alexe, potrivit Mediafax.

Potrivit surselor, procurorii le-au cerut celor doi sa dea declaratii in dosarul lui Sebastian Ghita, in care mai sunt judecati Viorel Dosaru, Liviu Tudose si Constantin Ispas. 

Alexe si Stroe au calitatea de martori in acest dosar, care se judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde presedinte de complet este judecatorul Maricela Cobzariu.

Cecilia Stroe, fosta secretară a lui Răzvan Alexe, a stat doar câteva minute în sediul DNA Ploiești, după care a plecat fără să facă declaraţii. Potrivit unor surse citate de ziarulincomod.ro, Cecilia Stroe a fost chemată la sediul Direcției Naționale Anticorupție Ploiești pentru a i se pune întrebări în legătură cu stick-ul despre care aceasta i-ar fi spus fostului deputat Vlad Cosma că nu conținea probele pe care procurorii susțineau că le-au găsit.

Cecilia Stroe, fostă angajată a omului de afaceri Răzvan Alexe, a intrat în atenția opiniei publice după ce fostul deputat Vlad Cosma a adus în fața judecătorilor ICCJ o înregistrare dintre ei în care Cecilia Stroe susține că principala probă din dosarul în care fostul deputat a fost condamnat pe fond nu ar exista. Este vorba despre un stick de memorie, pe care ar fi fișiere scanate de către Stroe, cu evidențe ale șpăgilor date pentru contracte pe bani publici, pe care procurorii l-ar fi găsit la domiciliul acesteia în cadrul unor percheziții în alt dosar în care fosta secretară a lui Alexe a fost inculpată.

Vizita inopinata a martorilor Alexe si Stroe la sediul DNA Ploiesti pare a fi o simpla audiere, insa, potrivit max-media.ro, in spatele chemarii celor doi se ascund si alte interese.

Cu alte cuvinte, cei doi martori au fost chemati astazi “la intimidare” inainte de proces, fapt care vine sa confirme practicile ilegale de influentare a martorilor si abuzurile procurorilor de la DNA Ploiesti, prezentate si de Vlad Cosma prin intermediul mai multor inregistrari si sustinute cu probe.