ONU critică dur bombardarea unei şcoli din Fâşia Gaza de către armata israeliană

Agenţia Naţiunilor Unite pentru refugiaţii palestinieni (UNWRA) a acuzat armata israeliană de 'încălcarea gravă a dreptului internaţional', în urma unui atac ce s-a soldat miercuri cu uciderea a 16 palestinieni care se adăposteau într-una dintre şcolile sale din Fâşia Gaza, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
30 iul. 2014, 13:55
ONU critică dur bombardarea unei şcoli din Fâşia Gaza de către armata israeliană

Printre altele, agenţia specializată a făcut apel, într-un comunicat, la comunitatea internaţională să acţioneze rapid ‘pentru a pune capăt carnagiului în curs’, relatează AFP.

‘Eu condamn în cei mai fermi termeni posibili această gravă încălcare a dreptului internaţional de către forţele israeliene’, a declarat Pierre Krahenbuhl, şeful UNWRA. ‘Noaptea trecută, copii au fost ucişi în timp ce dormeau alături de părinţii lor într-o sală de clasă, într-un refugiu clar delimitat din Gaza. Este un afront la adresa fiecăruia dintre noi, un motiv de ruşine internaţională’, a subliniat Krahenbuhl.

‘Am mers la faţa locului şi am strâns dovezi. Am analizat resturile, cratere şi alte lucruri distruse. Potrivit primelor noastre concluzii, artileria israeliană este cea care a lovit şcoala în care se aflau adăpostite 3.300 de persoane’, a continuat responsabilul Naţiunilor Unite.

‘Este prea devreme pentru a vorbi despre un bilanţ definitiv al victimelor. Dar ştim că există numeroşi civili ucişi sau răniţi, inclusiv femei şi copii, precum şi paznicul UNWRA însărcinat să aibă grijă de imobil’, a explicat Pierre Krahenbuhl. ‘Este vorba despre oameni cărora armata israeliană le ordonase să îşi părăsească locuinţele’, a adăugat el.