Operaţiune de salvare a salvamontiştilor din Poiana Braşov. Un grup de copii rămăseseră blocaţi în zona Cabanei Postăvaru

Salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit, luni seară, pentru evacuarea a zece persoane - doi instructori de schi şi opt copii cu vârste între 6 şi 9 ani - care nu mai puteau coborî din zona Cabanei Postăvaru, din cauza întunericului şi a ceţii.

18 dec. 2017, 19:34
Operaţiune de salvare a salvamontiştilor din Poiana Braşov. Un grup de copii rămăseseră blocaţi în zona Cabanei Postăvaru

Conform Salvamont Poiana Braşov, în jurul orei 17:30 o echipă a Salvamont Braşov a fost anunţată prin 112 că patru persoane – un adult (instructor de schi din altă zonă) şi trei copii cu vârste între 6 şi 8 ani – sunt în imposibilitatea de a coborî, din cauza întunericului şi ceţii, din zona Cabanei Postăvaru de pe Drumul Roşu.

Salvamontiştii au mers cu UTV-ul pentru preluarea turiştilor, iar când au ajuns cu grupul jos au fost anunţaţi că mai există un grup format dintr-un adult (instructor) şi cinci copii cu vârste între 7 şi 9 ani, şi ei blocaţi în zona inferioară a pârtiei Sulinar, zonă care este de altfel închisă. Salvamontiştii au apelat la angajaţi de la întreţinerea pârtiilor, care au pus la dispoziţie o maşină de bătut zăpada cu care turiştii au fost coborâţi în siguranţă.

Reprezentanţii Salvamont fac apel către organizatorii de tabere de schi şi la instructorii din alte zone care vin cu grupuri de copii şi care nu sunt familiarizaţi cu pârtiile din Masivul Postăvaru să fie prudenţi, să respecte orarul de funcţionare a instalaţiilor de transport pe cablu şi ora de închidere a pârtiilor şi să nu mai intre în zonele în care pârtiile sunt închise.

Citeşte şi ALERTĂ ÎN PARÂNG. O persoană a murit după ce a fost surprinsă de avalanşă