Operaţie ciudată făcută de medici: Am înlocuit partea de sus a piciorul cu cea de jos, călcâiul este genunchi

O tânără din Marea Britanie, bolnavă de cancer, a primit o şansă la o viaţă normală printr-o operaţie mai puţin obişnuită.

30 oct. 2014, 10:18
Operaţie ciudată făcută de medici: Am înlocuit partea de sus a piciorul cu cea de jos, călcâiul este genunchi

O tânără din Marea Britanie, bolnavă de cancer, a primit o şansă la o viaţă normală printr-o operaţie mai puţin obişnuită. Medicii i-au îndepărtat chirurgical coapsa şi i-au înlocuit partea de sus a piciorului cu cea de jos. În urmă cu trei ani, Jordon Moody a fost diagnosticată cu una dintre cele mai teribile maladii: cancer osos. Locuia pe atunci peste Ocean, acolo unde a fost şi operată şi unde a făcut chimioterapie. Un an mai târziu, cancerul a recidivat, iar medicii au fost nevoiţi să-i amputeze o parte din picior.

Citeşte şi Cum ştii că te-ai infectat cu bacteria care provoacă ulcer sau cancer la stomac

Se numeşte rotaţioplastie. Mi-au îndepărtat coapsa, acolo era cancerul şi ar fi continuat să crească înapoi dacă nu mă operau. Aşa că mi-au oferit posibilitatea de a elimina coapsa şi de a înlocui partea de sus a piciorul cu cea de jos. De îndată ce voi avea proteza, piciorul meu va intra direct în ea, iar călcâiul va fi, practic, genunchiul„, a declarat femeia.

Citeşte şi CUTREMURĂTOR. Ultima dorinţă a unei bolnave de cancer înainte de moartea asistată

Medicii i-au cusut tinerei de 22 de ani partea inferioară a piciorului rotită la 180 de grade, astfel încât călcâiul se află în faţă, iar degetele în spate. Decizia doctorilor englezi nu a fost deloc întâmplătoare, fiindcă Jordon aşteaptă o proteză care va da un aspect firesc piciorului ei. Acum, Jordon speră ca până la Crăciun să poată merge fără niciun ajutor, pe propriile picioare.