Operaţiune antiteroristă de amploare în Turcia: Poliţia a arestat 44 de suspecţi

Poliția turcă a arestat, în cadrul unor operațiuni antiteroriste, 44 de suspecți, inclusiv persoane care au plănuit două atacuri sinucigașe cu bombă în Istanbul anul trecut, a anunțat joi guvernatorul regiunii, informează agenția de presă Reuters.

13 iul. 2017, 11:24
Operaţiune antiteroristă de amploare în Turcia: Poliţia a arestat 44 de suspecţi

Două bombe — una plasată într-o mașină și alta prinsă de atacatorul ucigaș — au explodat în afara stadionului clubului de fotbal Besiktas, în centrul Istanbulului, la 10 decembrie 2016, ucigând 44 de oameni și rănind 155.

‘Unul dintre suspecții reținuți în timpul operațiunii a desfășurat activități de recunoaștere înainte de atacul din decembrie 2016 și a sărit din mașină cu puțin timp înainte înainte ca bomba să fie detonată’, a declarat guvernatorul Istanbulului, Vasip Sahin.

Citeşte şi Cinci islamişti au fost ucişi de poliţia turcă, într-o operaţiune împotriva unor celule jihadiste

Celălalt suspect arestat a fost identificat ca fiind organizatorul atacului din iulie 2016 împotriva unui autobuz al poliției, în care cel puțin 11 persoane au fost ucise, inclusiv civili și ofițeri de poliție, iar 36 de persoane au fost rănite.

Șoimii Libertății din Kurdistan (TAK), grupare disidentă din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a revendicat ambele atacuri.