Opozantul rus Serghei Udalţov, spitalizat de urgenţă

Opozantul rus de extremă stânga Serghei Udalţov, care a intrat într-o grevă a foamei după ce a fost încarcerat în urma unei condamnări la 30 de zile de detenţie, a fost spitalizat, a anunţat un activist rus al drepturilor omului.

20 aug. 2018, 09:35
Opozantul rus Serghei Udalţov, spitalizat de urgenţă

Udalţov, care a fost condamnat din cauză că a ars portrete ale unor lideri ruşi în cursul unei manifestaţii contra creşterii vârstei de pensionare, ”a fost spitalizat din motive medicale”, a anunţat duminică activistul Ivan Melnikov, citat de agenţia oficială Tass.

”Un medic i-a luat tensiunea în prezenţa noastră, i-a făcut analize de sânge (…) şi a decis să fie spitalizat de urgenţă”, a precizat Melnikov, un membru al unei comisii publice de supraveghere a închisorilor, care l-a putut vizita pe opozant duminică în celulă, informează news.ro.

”El a fost luat imediat de o ambulanţă”, a adăugat acesta.

Udalţov, încarcerat din 2012 în 2016 în urma manifestaţiei anti-Putin, a fost reţinut marţi, iar apoi judecat şi condamnat la 30 de zile de detenţie.

Opozantul, care a catalogat drept ”arbitrare” procedurile care-l vizează, a intrat apoi în greva foamei, refuzând să mănânce şi să bea, potrivit news.ro.

Faptele reproşate lui Serghei Udalţov au aut loc pe 28 iulie, când zeci de mii de ruşi au manifestat în toată Rusia, la apelul Partidului Comunist, contra unui proiect privind o creştere a vârstei de pensionare.

Serghei Udalţov a fost eliberat în august 2017, după ce a ispăşit o pedeapsă de patru ani şi jumătate din cauză că a organizat ”tulburări masive” în cursul manifestaţiilor de la 6 mai 2012, cu o zi înainte de învestirea lui Vladimir Putin în al treilea mandat prezidenţial.

Formaţiunea sa, Frontul de Stânga, întâmpină dificultăţi în a se face auzită în rândul opoziţiei în ultimii ani. Aceasta a susţinut anexarea Crimeei de către Rusia.